Chiftelute cu sos si taitei de casa

Postat de RuxyRux in Pui
19 Mar 2013 | 34061 vizualizari
Chiftelute cu sos si taitei de casa

O mancare foarte foarte gustoasa, preferata copiilor mei :), se prepara relativ usor, chiftelutele se coc la cuptor, sosul de legume si rosii da un gust deosebit de bun iar taiteii de casa fac diferenta...incercati ca merita! :)

Ingrediente

  • 2 piepti mari de pui dezosati
  • o ceapa maricica
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • Sosul:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 linguri pasta de gogosar
  • 1 cana de suc de rosii( ideal facut in casa)
  • 75 ml vin alb dulce
  • 2 foi de dafin
  • cate un praf din urmatoarele condimente:
  • busuioc
  • oregano
  • turmeric
  • sare
  • piper alb
  • 1 bol de taitei de casa

Mod de preparare

Carnea se toaca impreuna cu ceapa si verdeata, se adauga,  uleiul, oul si usturoiul si se potriveste de sare.

Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza chiftelutele.

Intr-o tigaie adanca se pune uleiul, se pun morcovul ras si ceapa tocata si presarata cu putina sare, apoi doua trei linguri apa cat sa nu se caleasca,  doar sa se inabuse. lasam doua trei minute la foc mic. Se adauga 3 linguri pasta de gogosari( ardei) si se pun aproximativ doua pahare de apa si condimentele. Se tine vasul la foc mic aproximativ 7 minute apoi se toarna sosul peste chiftelute in tava. 

Le punem la cuptor la 200 de grade in jur de 30 de minute, apoi le vom scoate si vom turna sosul de rosii, , taiteii fierti si scursi, un pahar de apa( in care am fiert taiteii), vinul si potrivim gustul de sare si piper. Daca avem nevoie de mai mult sos vom turna tot din apa de la taitei( amidonul va lega bine sosul)

Bagam din nou la cuptor pentru maxim 20 sau 25 de minute. Scoatem si servim dupa dorinta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos si taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tigaie picanta cu pui si oua posate

Postat de merisor67

Tigaie picanta cu pui si oua posate

Punem intr-o tigaie, antiaderenta si incapatoare, uleiul la incins. Eu am o tigaie mare de aluminiu, teflonata, de 28 cm diametru si destul de adanca. Asezam in tigaie, pulpele si pieptul de...

Citeste continuarea

Piept de pui cu ciuperci si amestec mexican

Postat de Pungasa_Rogue

Piept de pui cu ciuperci si amestec mexican

Pieptul de pui se spala, se taie cubulete, se caleste intr-un wok cu ulei, dupa care se da deoparte. Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se caleste in uleiul ramas de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2013, 17:35
bun bun
la 19.03.2013, 17:35
la 19.03.2013, 17:37
vreeeeeau....
la 19.03.2013, 17:38
Uite, asa ceva tare as papa
la 19.03.2013, 17:38
Chiftelute as minca si eu...

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking