Chiftelute de peste Monstruleti

Postat de epurasha2bb in Mancare copii
30 Apr 2010 | 6303 vizualizari
Chiftelute de peste Monstruleti

Ingrediente

  • file de cod
  • 1 ceapa
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 lingura de faina
  • 1 ou
  • 1 morcovas
  • 2 felii de paine
  • putin unt
  • 1 praf de sare
  • 1 cartof
  • firicele de marar verde si patrunjel verde
  • putina pasta de ton la tub Rio mare

Mod de preparare

Se fierbe fileul de cod/salau in apa cu putina sare.Se fierbe separat si cartoful cubulete tot in apa cu sare.Apoi pestele se paseza bine cu un blender de mana iar cartoful se zdrobeste cu furculita.Se toaca ceapa marunt si se caleste putin impreuna cu morcovasul data pe razatoarea mica in 2 linguri de ulei .Apoi se amesteca ceapa s morcovul calit cu pestele fiert si pasat si cu cartoful fiert si zdrobit, se da un praf de sare.Se adauga oul batut si lingura de faina.Se amesteca bine si apoi se fac chiftele ce se prajesc in tigaie (eu folosesc sistemul Doubletta care necesita foarte putin ulei, sau se poate doar unge cu putin unt tigaia).Se rumenesc bine pe ambele parti si apoi se scurg pe un prosop de bucatarie absorbant si se aranjeaza sub forma de monstruleti.Cum am facut monstruletii:

am rumenit in tigaia Doubletta 2 felii normale de paine din care am decupat din fiecare cate 2 discuri mici cu gura biberonului.Apoi le-am rumenit putin si le-am asezat pe un platou alb.Am asezat cate 2 discuri mici de paine prajita pe care am pus cate un mot de pasta de ton si in mijloc o picatura de ketchup sau pueti pune ardei colorat.Apoi din restul de painica am taiat cu cutitul pur si simplu bastonase care servesc drept manute si picioruse.cateva firricele de verdeata drept sprancene si gata monstruletii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de peste Monstruleti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Omleta cu ciuperci fripte

Postat de Dya

Omleta cu ciuperci fripte

Taiem ciupercutele felii subtiri si le coacem pe tava de aragaz (direct pe flacara) atat cat sa se rumeneasca frumos Batem oul spuma, adaugam condimentele si omogenizam. Adaugam o picatura...

Citeste continuarea

Oua amestecate cu telemea si frunze de ceapa verde

Postat de gurita_ta2005

Oua amestecate cu telemea si frunze de ceapa verde

Branza se decupeaza cu niste forme mici pentru ornat,iar restul de branza se taie cuburi. Frunzele de ceapa verde se taie feliute subtiri,se pasreaza cateva pentru decor. Intr-o tigaie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2010, 16:18
Bu hu hu....)
la 30.04.2010, 16:20
bau miha!
la 30.04.2010, 16:24
da' ai vazut cum se tin ei de ''manuta''?urateii mamii...
la 30.04.2010, 16:34
ce dragut...................
la 30.04.2010, 16:46
hi , hi , foarte misto cine pe cine sperie ? cred ca copii au iesit invingatori la runda asta

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking