Chiftelute de vitel la cuptor in marinada cu bulgur

Postat de rivka in Vita
15 Aug 2010 | 5970 vizualizari
Chiftelute de vitel la cuptor in marinada cu bulgur

Ingrediente

pentru chiftelute:

  • 500 grame carne tocata de vitel
  • 2 lingurite praf de usturoi
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti=sambal
  •  1 lingurita plina varf condimente amestec de ierburi italiene
  •  sare
  • 1 ceascuta pesmet
  • 2 oua
  • hartie de copt

 pentru marinada:

  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 1 ardei mic rosu
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingurita piper 4 anotimpuri
  • 2 conserve mici pasta tomate
  • apa

garnitura(pt 2 portii):

  • 2 cesti mari de bulgur
  • patrunjel verde pt ornat

Mod de preparare

Se amesteca carnea tocata cu praful de usturoi, condimentele italiene, pasta de ardei iuti, sare, pesmet si 2 oua.Se fac chiftelutele cu mainile umede curate si se pun pe hartie de copt in tava de cuptor.Se da tava la cuptorul incalzit la cca 240 grade cca 15 minute. Se prepara marinada:se toaca ceapa si ardeiul  si catelul de usturoi.Se calesc impreuna la foc mic amestecandu-se pana se inmoaie.Se adauga pasta de rosii si apa si se lasa la foc mic sub capac aproximativ 7 minute. Se adauga in sos jumatate din cantitatea de chiftelute si 1 lingurita de piper 4 anotimpuri se se mai lasa impreuna sa fiarba la foc mic cca 5 minute.Se opreste focul si se lasa putin sa se odihneasca. Bulgurul se pune intr-un castron in apa rece cca 30 minute.Apoi se scurge de apa cu ajutorul unei site. La fiecare portie se serveste pe farfurie o portie de bulgur si deasupra cu ajutorul unui polonic se pun chiftelutele cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de vitel la cuptor in marinada cu bulgur" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Postat de Satisfyyourcravings

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Ceapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt.  Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mediu si se soteaza ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi carnea si se amesteca usor. Se...

Citeste continuarea

Chiftelute in aluat

Postat de Corina33

Chiftelute in aluat

Pentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2010, 16:50
Primaaaa!!!!!!!! vreau o portie mare
la 15.08.2010, 16:52
merci mult
la 15.08.2010, 17:18
hmmmm ce bine arata supervreau o portiesi las 5f
la 15.08.2010, 17:20
Foarte bine arata! Tare as vrea sa gust , mai ales bulgur!
la 15.08.2010, 17:24
RIV ce gust are de fapt acel bulgur ?cu ce se aseamana,e un fel de cus -cus sau orez ca din poza sincer nu stiu cu ce sa-l aseaman

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking