Chiftelute din cartofi, cu de toate

Postat de Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri
22 Iul 2013 | 26780 vizualizari
Chiftelute din cartofi, cu de toate

Am vazut tot felul de aperitive preparate din cartofi fierti si pasati. Ca sa fiu sincera, n-am incercat niciodata asa ceva in afara de clasicul desert "Galuste cu prune" care are la baza cartof fiert si pasat. Asadar, mi-am pus mintea la contributie, m-am uitat sa vad daca am ce-mi trebuie prin frigider, m-am inspirat putin si de la bucataras epurasha2bb si iata ce-a iesit. Un aperitiv mi-nu-nat!!

Ingrediente

  • 800 gr. cartofi cruzi (curatati de coaja) - aproximativ 4 cartofi mari;
  • apa (pentru fiert cartofii);
  • sare;
  • 100 gr. salam sasesc;
  • 1 ceapa potrivita;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 ou;
  • 70 gr. branza de burduf;
  • 40 gr. cascaval afumat;
  • 30 gr. faina;
  • 5 gr. praf de copt;
  • 3-4 linguri cu pesmet

Mod de preparare

Curatam cartofii ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem in apa (cat sa ii acopere) la fiert. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, adaugam sare si ii lasam sa fiarba 20-25 minute.

Scurgem apa si ii pasam foarte bine cu ustensila pentru piure.

Tocam salamul foarte marunt. Procedam la fel cu cascavalul. Branza de burduf o pisam cu o furculita.

Taiem ceapa bucati potrivite si o punem impreuna cu cateii de usturoi curatati de coaja, la robot astfel incat sa obtinem o pasta. Daca nu aveti robot, tocati foarte foarte marunt ceapa si pisati usturoiul.

Adaugam peste catofii pisati oul, salamul tocat, cascavalul, branza de burduf, ceapa, usturoiul si amestecati totul foarte bine.

Presaram faina si praful de copt, potrivim de sare si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt, pregatim un vas mic cu apa (ca sa ne umezim mainile), punem in alt vas pesmetul si incepem sa modelam chiftelutele, luand din compozitie cu ajutorul unei linguri, astfel incat sa obtinem chiftelute cat mai egale ca dimensiune.

Udam maina cu apa, modelam compozitia, o dam prin pesmet si o asezam pe hartia de copt.

Procedam asa pana terminam toata compozitia.

Punem tava la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 50-60 minute, pana se rumenesc frumos.

Se lasa la racit si se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din cartofi, cu de toate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi cu kaizer si ardei gras

Postat de gurita_ta2005

Cartofi cu kaizer si ardei gras

Cartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 15 minute.(nu trebuie sa se sfarame). Ceapa se toaca solzisori,se pune in putin ulei de masline la...

Citeste continuarea

Placinte cu varza si carnati afumati

Postat de comanligia

Placinte cu varza si carnati afumati

Se amesteca ingredientele pentru aluat,intai cele uscate,apoi peste se adauga ingredientele lichide Se framanta pana devine un aluat legat(la final trebuie sa nu se lipeasca de maini,se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2013, 21:43
bune bune
la 22.07.2013, 21:45
a ajuns mirosul de chiftele pana la mineeee
la 22.07.2013, 21:45
la 22.07.2013, 21:47
foarte misto, le vazusem si eu la epurasha
la 22.07.2013, 21:48

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking