Ingrediente
Aluat:
- 450 gr faina alba
- 10 gr drojdie uscata
- 50 ml ulei de masline
- 1/2 lingurita
- 250 ml bere
Chiftele:
- 400 gr carne vita tocata
- 1 ou
- 2 felii paine inmuiata in lapte si stoarsa
- o ceapa mica tocata marunt
- 4 catie usturoi pisati
- sare
- piper
- 2 felii slanina afumata, tocata marunt
Mod de preparare
Mai intai am pregatit chiftelutele, amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede am modelat 18 bile.
Pentru aluat am cernut faina intr-un castron, am adaugat drojdia si le-am amestecat. Treptat am adaugat berea, sarea, iar la urma treptat uleiul, framantand aluatul timp de 5-10 minute, pana acesta a devenit elastic si nelipicios. Am impartit aluatul in 18 parti bile.
Cu ajutorul sucitolului am aplatizat fiecare bile, am pus in centru cate o chifteluta, apoi am adus catre mijloc fiecare margine. Am aplatizat usor si am pus bilele cu partea stransa in jos, intr-un vas termorezistent uns cu unt in prealabil. Am lasat bilutele cca 15-30 minute intr-un loc caldut. Intre timp am preincalzit cuptorul si am copt chiftelutele pana se rumenesc frumos, cca 30-40 minute.
Noi am servit chitelutele cu salata asortata, dar merg foarte bine cu sos de rosii sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|