Ingrediente
- 800 g carne tocata de porc nu foarte grasa
- 1 cartof maricel
- 2-3 catei de usturoi
- 1 ou
- sare, piper dupa gust
- 1 lg de pesmet
- patrunjel verde tocat
- seminte de susan
- pesmet
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Carnea tocata se pune intr-un bol. Cartoful se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se scurge bine de apa apoi se pune peste carne. Se mai adauga usturoiul pisat si oul. Se framanta bine cu mana. Se condimenteaza cu sare, piper, se pune si pesmetul si patrunjelul verde tocat. Se omogenizeaza bine. Se da amestecul la frigider pentru o ora.
Intr-un bol adanc se pun semintele de susan, separat se pune pesmet.
Cu mainile ude se formeaza bilute, se tavalesc prin susan sau pesmet si se pun la prajit in uleiul incins. Cand sunt gata, se scot pe servetele de hartie pentru a lua din suprlusul de ulei.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in susan sau pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|