Ingrediente
Pt. chiftelute:
- 500 g carne tocata de porc
- 1 morcov mai mic
- 1 cartof mai mic
- 1 catel mare de usturoi
- sare, piper dupa gust
- 1 ou
- 2 lg pesmet
- patrunjel verde tocat
Pt. sos:
- 2 rosii mari, zemoase
- 1 buc ceapa alba
- 1 catel mare de usturoi
- 1 lg otet balsamic
- 2 lg ulei de masline
- 1 lgt zahar
- sare, piper dupa gust
- 100 ml apa
- 1 crenguta cimbru
- 1 crengura rozmarin
- 2 foi de dafin
Mod de preparare
Se prepara chiftelutele. Intr-un bol se pune carnea tocata. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune peste carne. Cartoful se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mici. Se storc bine cartofii si se pun peste carne. Se da pe razatoare si usturoiul sau se piseaza. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se pune oul, patrunjelul tocat si pesmetul. Se amesetca bine folosindu-ne de mana. Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia, se formeaza bilute potrivite. Se pun pe o farfurie si se lasa deoparte pana se pregateste sosul.
Rosiile se spala, se oparesc in apa clocotita, se decojesc apoi se taie in cubulete. Ceapa se curata si se taie in cubulete. La fel si usturoiul. Se pun peste rosii, se toarna apa, otetul balsamic, uleiul de masline, sarea, zaharu si piperul. Se amesteca totul bine.
Se ia un vas de yena si se toarna putin din amestec, cat sa acopere fundul vasului. Se asaza chiftelutele una langa alta, astfel incat sa incapa toate. Se toarna peste restul sosului, se asaza deasupra crengutele de rozmarin, cimbru si frunzele de dafin. Se acopera vasul cu folie de aluminiu sau cu capac, daca are vasul. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 1 ora. Dupa acest timp, se incearca chiftelutele si daca sunt gata se mai lasa 15 minute fara a fi acoperite.
Intre timp se prepara piureul de cartofi dupa care se servesc chiftelute, garnisite cu patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|