Chocolate Cheesecake

Postat de miha in Prajituri
7 Sep 2010 | 12791 vizualizari
Chocolate Cheesecake

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g cerelale cu ciocolata
  • 200 g biscuiti
  • ~100 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 600 g branza de vaci
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 50 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat:

Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cerealele cu ciocolata si mixam pana devin ca un pesmet. Topim untul si il turnam in fir subtire peste pesmetul de biscuit, pana compozitia se transforma in firimituri.

Turnam compozitia intr-i forma cu inel detasabil si cu podul palmei sau cu fundul unui pahara tasam pana obtinem un blat compact. Dam la frigider pana este gata umplutura.

Umplutura:

Branza o mixam impreuna cu frisca lichida si zaharul, pana devine ca o crema fina. daca branza este prea uscata se mai adauga putina frisca lichida. Incorporam apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La safrsit adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie. Omogenizam si turnam compozitia in tava, peste blatul de biscuit.

Dam tava la cuptor la foc mediu, in jur de 40-50 de minute. Prajitura se va umfla si vor aparea cateva crapaturi la suprafata. In timp ce se raceste se va lasa, nu va mai fi asa umflat, dar asta nu este o problema. Se inchide focul cuptorului si se lasa pana la racirea completa.

Se toarna deasupra ciocolata de lapte topita impreuna cu frisca lichida si se da la frigider pentru cateva ore.

Inainte de servire se orneaza cu frisca.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (56)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Triple Chocolate Toffifee Cheescake

Postat de Creatsa

Triple Chocolate Toffifee Cheescake

Blat/Crusta: Punem intr-un bol mai mare biscuitii macinati ,cacaua ,scortisoara ,pastaia de Tonka(optional) si amestecam usor. Adaugam si restul ingredientelor si omogenizam bine.(La nevoie...

Citeste continuarea

Triple Chocolate Toffifee Cheesecake

Postat de Poliana

Triple Chocolate Toffifee Cheesecake

Hmm, cu ce incepem? Cu caramelul as zice eu. Punem intr-o tigaie teflonata (un wok ar fi ideal, dar merge si una normala) zaharul si cele 4 linguri de apa, lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2010, 11:32
ce imi place..si in forma de inimioara
la 07.09.2010, 11:35
la 07.09.2010, 11:38
imi place '' de mor'' (de pofta)!si mai ales vreau sa spun ca , tortul in care ai folosit branza mascarpone la crema a fost un deliciu, gusoasa , sticloasa , aromata ; multumesc mult , Miha !
la 07.09.2010, 11:52
Multumesc Teo draga! ma bucur tare mult ca ti-a placut!
la 07.09.2010, 12:00
Am venit repejor cu furculitele sa nu se termine si sa raman fara o feliuta

Vezi toate comentariile (56)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking