Christmas cookies

Postat de Meea in Dulciuri
17 Dec 2015 | 4360 vizualizari
Christmas cookies

Va doresc sarbatori fericite alaturi de cei dragi voua!  Fie ca aceste sarbatori sa va aduca pace si liniste in suflet:).Si pentru ca deja lumea se saluta cu: ne vedem la anul, am sa va spun si eu ca ne reintalnim, aici pe blogul meu, la anul :)). Perioada sarbatorilor este foarte incarcata pentru mine si din cauza aceasta, reteta de fursecuri pentru Craciun va fi ultima postata anul acesta! Nu v-am neglijat, drept pentru care am sa va prezint reteta mea de fursecuri pentru Craciun care va arata foarte bine pe mesele voastre incarcate cu delicii pentru sarbatori. Revin anul urmator cu noi retete si experiente personale :)

Ingrediente

  • Ingrediente fursecuri:
  • 200g unt
  • 150g zahar pudra
  • 250g faina
  • 1 ou
  • 50g cocos un praf de sare
  • Ingrediente incing:
  • 1 albus de ou
  • 80g zahar pudra musai din comert
  • esenta de vanilie
  • colorant alimentar (eu am folosit: rosu, galben si verde)

Mod de preparare

Mixam untul moale pana devine cremos. Adaugam zaharul pudra in 3 transe, mixand continuu. Adaugam si oul si sarea si mixam in continuare. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele si au consistenta unei creme, adaugam cocosul si faina. Amestecam aluatul pana se leaga putin apoi il framantam. La nevoie mai adaugati faina. Impachetam aluatul intr-o folie alimentara si il lasam jumate de ora la rece.

Scoatem aluatul din frigider si,pe masa infainata, intindem o foaie nu foarte subtire. Decupam cu ajutorul formelor pentru prajituri diferite modele. Eu am facut clopotei, ciorapei, braduti, stelute si un HOHO personal:)). Punem prajiturelele in tava cu foaie de copt si lasam la cuptor 30-35 de minute, dupa care le lasam la racit.

Pregatim si incingul amestecand energic albusul cu zaharul pudra,adaugat cate putin. Impartim incingul in fuctie de cate culori vrem sa folosim. Eu l-am impartit in 4 boluri: incing amestecat cu rosu,altul cu galben, altul cu verde si restul l-am lasat alb.

Punem cu ajutorul unei lingurite incing pe prajiturica si il intindem usor cu ajutorul unei scobitori. Lasam la intarit apoi decoram globurile pe braduti sau orice alte modele mai doriti sa faceti. Le lasam la racit complet. Le servim cu drag si cu o cana de lapte. Sarbatori fericite tuturor! :)   

Le servim cu drag si cu o cana de lapte. Sarbatori fericite tuturor! :)


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Christmas cookies" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri fragede cu migdale macinate si dulceata de caise

Postat de Valclaudia

Fursecuri fragede cu migdale macinate si dulceata de caise

Untul la temperatura camerei se pune impreuna cu ouale, migdalele macinate, coaja de lamaie,zaharul brun, smantana, sarea, praful de copt intr-un castron incapator. Amestecam, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Desert bezele cu crema de lamaie

Postat de Constelatialeu

Desert bezele cu crema de lamaie

Pentru bezele, am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si particulele de zahar nu se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2015, 16:53
Imi plac tare Sarbatori Fericite!
la 17.12.2015, 17:17
Minunati biscuitii tai
Iti doresc si eu sarbatori cu bucurie si numai bine
la 17.12.2015, 17:29
super!sarbatori fericite
la 17.12.2015, 18:02
Sarbatori frumoase si tot ce iti doresti Minunate fursecurile tale
la 17.12.2015, 18:15
Ce prezentare frumoasă ai făcut bunătăților!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking