Ingrediente
Pentru gogosi:
- 300-350 ml apa
- 1 lingurita de sare
- 250 gr de faina
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
- ulei de floarea soarelui ptr prajit
Pentru sos:
- 100 gr ciocolata de patiserie
- 100 ml smantana dulce(lichida)
Mod de preparare
Preparam gogoselele:mai intai punem apa la fiert,apoi amestecam ingredientele seci faina,bicarbonatul,sarea apoi adaugam uleiul de masline si peste, apa fiarta(se pune apa cat sa fie o compozitie mai moale).
Se amesteca bine toate ingredientele,se poate amesteca si cu mixerul.
Daca compozitia este prea tare se mai adauga apa fiarta.
Se incinge uleiul,apoi se pune din compozitie intr-un posh cu un dui mai mic zimtat.
Cand sa incins uleiul se formeaza cateva bastonase(nu prea multe sa nu se lipeasca intre ele) se prajesc pe ambele parti si se scot pe un servet absorbant,se pudreaza cu zahar farin.
Sosul se face astfel:rupem ciocolata bucati intr-un bol,peste turnam frisca lichida si dam la cuptorul cu microunde,apoi amestecam pana se incorporeaza.
Se servesc aceste gogosele cu sosul de ciocolata obtinut.
Pofta buna si Bonnes vacances :)!
Daca ti-a placut reteta noastra "Churros cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|