Chutney de mere si pere

Postat de Xandrinne in Sosuri
16 Mar 2019 | 7067 vizualizari
Chutney de mere si pere

E prima oara cand testez acest preparat si pot spune ca sunt foarte multumita de rezultat. Chutney-ul este un preparat cu specific indian, un amestec de fructe, mirodenii si legume. Textura sa poate varia; eu am pregatit o varianta mai grosiera.

Ingrediente

  • 2 cepe,
  • 150 g zahar brun,
  • 100-120 ml otet,
  • 1 kg mere si pere,
  • Pentru nota picanta:
  • 1-2 ardei iuti,
  • 1 bucatica de ghimbir,
  • 1 catel de usturoi,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • sare, dupa gust,
  • 1 praf de scortisoara,
  • 1 varf de cutit de turmeric,
  • un praf de piper

Mod de preparare

Pregatesti mai intai fructele, pe care le cureti de coaja si le tai cuburi de cca 1 cm. Toci ceapa, tai cat de marunt poti ghimbirul si usturoiul.Tai fasii subtiri ardeii iuti. Calesti ceapa tocata in uleiul incins, cateva minute, pana devine translucida. Adaugi ardeii, ghimbirul si usturoiul si mai calesti putin. Adaugi fructele, zaharul si otetul si pui si 1/2 pahar cu apa. Lasi sa dea in clocot, amestecand din cand in cand. Cand incepe sa se ingroase adaugi scortisoara, turmericul si sarea, eventual putin piper. Amesteci si mai lasi sa scada lichidul; dupa cca 30 de minute verifici consistenta si opresti focul. Pui sosul in borcane dupa ce se mai raceste. Se poate pastra la frigider, pana in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Postat de panacris

Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Dovleacul se curăță de coajă și semințe apoi se taie cubulețe. Roșiile se decojesc, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Merge totul rapid cu ajutorul lui Smart Salad Chef ;) Se...

Citeste continuarea

Sos Pesto cu nuci si arahide

Postat de simona72

Sos Pesto cu nuci si arahide

Avand in vedere ca sunt multe soiuri de busuioc, tin sa precizez ca am folosit busuioc clasic, care se gaseste in magazine si in piete. Eu l-am cumparat din piata de la tzarani, foarte aromat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2019, 06:33
la 16.03.2019, 06:49
Imbietoare mancare
la 16.03.2019, 11:15
Un sos care în varianta ”mai grosieră” cum îi spui tu, poate fi și un aperitiv special...!
la 16.03.2019, 13:49
Delicios
la 16.03.2019, 14:19

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking