Ciocănele de pui a la Padre

Postat de panacris in Pui
21 Aug 2014 | 5851 vizualizari
Ciocănele de pui a la Padre

Inițial tot pe Laurențiu-Ionel, urma să ”cadă” la treabă, dar fiindcă Zmeii au ajuns acasă mai devreme, decât estimasem, am hotărât să urmez rețeta lui Padre;) simplă și rapidă;), bineînțeles cu ”mici modificări”.

Ingrediente

  • ciocănele de pui 10 bucăți,
  • ardei gras 2 bucăți,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • praz, partea verde 1 bucată,
  • roșii două bucăți,
  • usturoi 4 căței,
  • dovlecel 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • sare aromată a la Panacris,
  • boia de ardei dulce,
  • vin roșu de țară cca. 250 ml.

Mod de preparare

Ciocănelele se spală sub jet de apă rece, eventula se curăță de tuleile rămase, apoi se asezonează de sare aromată și puțin ulei de măsline, se așează artistic într-o tavă tremorezistentă, în cazul meu una de ceramică, și se pun la gătit în cuptorul preîncins, ptr cca. 15 de minute la 250 grade neacoperit. După acest interval de timp se repetă operaținuea, după ce s-au întors ciocănelele.  După ce s-au rumenit bine, se adaugă legumele curățate și mărunțite, se asezonează cu vin, boia de ardei dulce și vin;) Se acoperă cu foaie de pergament și se pun din nou la cuptor, ptr cca.20 de minute.

Ciocănelele se servesc ca atare, alături de legumele coapte, acompaniate de diverse garnituri după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele de pui a la Padre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi cu piept de pui si carnati, la tigaie

Postat de mirela0911

Cartofi cu piept de pui si carnati, la tigaie

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand incepe sa fiarba apa se adauga o lg de sare. Dupa ce au fiert (furculita intra cu usurinta in ei) se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se...

Citeste continuarea

Pui cacciatore

Postat de licurici_lra

Pui cacciatore

Pulpele de pui se spala bine, apoi se dau cu sare, piper si amestec de ierburi italiene. Se rumesc, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2014, 20:41
la 21.08.2014, 20:44
bune
la 21.08.2014, 20:56
Super!
la 21.08.2014, 20:57
bun bun
la 21.08.2014, 21:13
suna bine dar n-am timp. scz

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking