Ingrediente
- 200 g ciocolata vrac , minim 75% cacao
- 50g unt
- 200 g smantana de gatit
- 150 ml lapte
- bezele moi pentru décor
Mod de preparare
-
Incepe cu pregatirea ganajului care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Rupe ciocolata in bucati mici si o pune-o intr-un castron.
-
Pune intr-o craticioara smantana la incalzit pana se incinge, dar ai grija sa nu fiarba. Cand smantana este aproape de fierbere toarna-o peste ciocolata si amesteca pana se topeste ciocolata. Cand ciocolata este topita adaugam untul putin cate putin. Amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
-
Compozitia este pentru 5 portii de ciocolata calda si rezista la frigider pana la 5 zile.
-
pentru o ciocolata calda foloseste 3 linguri ganaj si 150 ml lapte, in cazul in care lasi ganajul la frigider si se intareste, 2 linguri de ganaj sunt de ajuns pentru o cana.
-
Toarna 150 ml de lapte peste ganaj, si apoi decoreaza cu bezele moi sau frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata calda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|