Ingrediente
- 2 dovlecei
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 tije telina
- 1 os mare de vitel cu carne pe el
- 1/2 kg rosii cherry - eu am avut congelate
- zeama lamaie -optional
- patrunjel verde
- sare
- piper
- Galuscute :
- 2 oua
- 1 lingura unt moale
- 4-5 linguri faina alba
- sare.
Mod de preparare
- Pentru inceput, osul de vitel cu carne se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare.
- Din cand in cand daca este nevoie, adunati spuma rezultata de la fierberea osului.
- Curatati si spalati legumele.
- Dovleceii doar i-am spalat, nu a fost nevoie sa se curete, coaja lor este cruda.
- Morcovii se taie rondele.
- Dovlecii se taie cuburi. Telina -tija se feliaza.
- Puneti la fiert morcovii dupa 30 minute.
- Dupa inca 15 minute, se adauga dovleceii, telina si cepele curatate intregi
- Intre timp pregatiti galuscutele din oua batute spuma, amestecate cu unt moale, faina alba si sare .
- Galuscutele vor iesi mai pufoase si mai mari daca adaugati la compozitie putina grasime [ unt, untura sau ulei ]
- Puneti la fiert rosiile taiate jumatati.
- Cu ajutorul unei linguri ce o treceti mereu prin zeama fierbinte puneti galuscutele la fiert.
- Cand ati terminat aceasta operatiune, mai lasati sa dea un clocot ciorba, acoperiti cu capac si opriti focul.
- Gustati si sarati / piperati dupa gust si daca mai este nevoie.
- La servire presarati patrunjel verde si acriti daca mai doriti cu zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu dovlecel si galuscute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|