Ingrediente
- 1-2 morcovi
- 1 ceapa alba
- 1/2 ardei rosu
- telina
- pastarnac
- patrunjel verde
- 2 linguri de tarhon in otet
- 200 g smantana
- 2 linguri de bors magic cu legume
- vegeta,piper,leustean
- Pentru perisoare:
- carne de curcan tocata
- patrunjel
- 1 ou
- 2 linguri de lapte
- 3 linguri de pesmet
- 1 ceapa alba
- sare,piper
Mod de preparare
Legumele: morcovul, telina, ceapa, ardeiul gras, pastarnacul se dau pe razatoarea mare. In oala de ciorba se pun la calit in ulei de masline. Se adauga apa si se lasa sa fiarba. Separat se amesteca carnea de curcan cu oul, sare, piper, ceapa tocata marunt. Se adauga laptele, pesmetul si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca foarte bine si se formeaza bilute. Cand ciorba incepe sa clocoteasca se adauga perisoarele.
Cand e aproape gata ciorba, se pune intr-un castron smantana amestecata cu vegeta si borsul magic, se subtiaza cu putina apa, dupa care se adauga cate un polonic de ciorba amestecand continuu. Se toarna compozitia in ciorba, impreuna cu tarhonul si se mai lasa 10 minute la foc mic. Se serveste cu patrunjel proaspat si leustean uscat
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|