Ciorba de agrise

Postat de carla27carla in Ciorbe
22 Iun 2016 | 7218 vizualizari
Ciorba de agrise

o ciorbita de sezon

Ingrediente

  • 4-5 aripioare de pui
  • 1 ceapa alba
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina radacina
  • 2 oua
  • 200 ml smantana de gatit
  • 250 gr agrese
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala aripioarele de pui si se pun la fiert intr-o oala cu apa in circa 4 l de apa. Se lasa sa fiarba si se ia spuma.Se curata ceapa, morcovii si telina si se spala. Ceapa se toaca marunt si morcovii si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. In mod normal morcovul si telina se calesc in ulei, dar eu sunt la regim asa ca nu am calit. Cand aripioarele sunt aproape fierte se pune ceapa tocata si radacinoasele date pe razatoare sau calite daca le caliti. Se lasa sa fiarba, iar cand sunt fierte toate se pun agresele si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata. Se potriveste de sare si piper. Se pregateste dreseala : se amesteca galbenusurile cu smanatana, se pune din supa fierbinte peste dreseala ca sa se ajunga la temperatura ciorbei ,apoi se toarna in ciorba ,in fir subtire, amestecand continuu. Albusurile le punem in ciorba si se lasa sa fiarba pana la coagularea lor inainte de a pune dreseala.Se pune dupa preferinta patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de agrise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ciorba cu carne de porc si afumatura

Postat de medioto59

Ciorba cu carne de porc si afumatura

Se taie pulpa de porc sub forma de cuburi si se transeaza coastele afumate. Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam la foc. Lasam sa dea in cateva clocote si...

Citeste continuarea

Ciorba de potroace

Postat de katty

Ciorba de potroace

Spalam bine maruntaiele de la un pui. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Pornim focul iute pana se aduna deasupra spuma.Reducem focul la mic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2016, 14:17
Nu am mancat niciodata dar cred ca este buna.
la 22.06.2016, 15:39
nici eu, dar cred ca e gustoasa!
la 26.06.2016, 19:20
Intradevar este foarte buna si racoroasa ,multumesc de aprecieri!
la 30.06.2016, 12:04

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking