Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
26 Ian 2019 | 5812 vizualizari
Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

 Poti alege sa prepari aceasta ciorba cu sau fara slaninuta. Dupa plac sau dupa sezon.  Slaninuta afumata este un ingredient ce nu lipseste intr-o bucatarie ardeleneasca. Slaninuta da gust si te salveaza cand nu ai carne. Este buna sa o pui intr-o ciorbita sau chiar la mancare de varza, mamaliguta, cartofi copti.

Ingrediente

  • 500 gr fasole boabe
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 tija de cimbru uscat
  • 1 lingura pasta de ardei cu telina [ productie proprie ]
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • 2 foi dafin
  • 150 gr slaninuta afumata
  • 150 ml bulion de rosii
  • 50 ml ulei
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Fasolea boabe se spala si se pune sa se hidrateze in apa calduta cateva ore.
  2. Fierbeti fasolea. Eu am folosit antica mea oala sub presiune pentru a scurata timpul de preparare.
  3. Curatati si spalati legumele .Tocati-le cubulete .
  4. Ceapa se taie mai marunt .si se pune prima la prajit in ulei .
  5. Aveti grija ca sa nu ardeti ceapa ,Va da un aspect urat ciorbei si un gust amar .
  6. Imediat se pun restul legumelor si se soteaza impreuna cateva minute .
  7. .Slaninuta afumata se feliaza si se prajeste usor impreuna cu legumele
  8. Puneti boiaua , amestecati de doua ori  si adugati rapid 2l apa .
  9. Boiaua va da o culoare frumoasa ciorbei . Boiaua prajita se amareste imediat .
  10. Sarati , adugati foile de dafin si tija de cimbru .
  11. Cand morcovul este aproape patruns se pun boabele de fasole fierte in prealabil .
  12. Dati impreuna un clocot .
  13. Acriti cu bulion de rosii . Lasati sa mai fiarba cateva minute .
  14. Gustati si sarati sau piparati daca mai este nevoie .
  15. Dati prospetime ciorbei cu patrunjel verde la servire .

                       Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu slaninuta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de deyutzky

Ciorba de fasole cu afumatura

Punem fasolea intr-un bol cu apa rece si o lasam peste noapte sau macar 3-4 ore, pentru a se inmuia cat trebuie. Dupa acest timp, clatim bine fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu afumatura

Postat de Corina33

Ciorba de fasole boabe cu afumatura

Fasolea se pune la inmuiat in apa 3-4 ore, sau de seara pana dimineata. Se pune fasolea la fiert, iar cand da in clocot se schimba apa de vreo 2-3 ori. Se taie sunca felii groase cam de un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2019, 18:20
buna buna
la 26.01.2019, 18:32
chiar buna
la 26.01.2019, 18:38
Foarte gustoasă...!
la 26.01.2019, 18:40
la 26.01.2019, 18:48
Adauga comentariu...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking