Ingrediente
- 1 morcov mare
- 1 radacina patrunjel
- 1 ceapa
- 1 bucata telina
- 3 linguri ulei
- 4 cartofi
- 1 legatura loboda rosie
- 1 legatura loboda verde
- 1 legatura stevie
- 1 legatura leustean
- 2 rosii decojite
- sau o lingura de pasta de tomate
- 4 litri supa de legume sau apa
- Cate un ou la fiecare portie
- Marar pentru servit (optional)
- Ardei iute (optional)
- Smantana (obtional)
- Suc de lamaie pentru acrit (optional)
- Sare dupa gust
- Piper dupa gust
Mod de preparare
Legumele le tocam grosier.
Sotam in ulei mai intai ceapa, apoi adaugam si sotam morcovul, radacina de patrunjel, telina si cartofii. Lasam 5 minute la foc mic.
Rosiile le adaugam peste cartofi, amestecam cateva minute si adaugam supa de legume fierbinte. Lasam la fiert pe foc mic 20 minute.
Tocam legaturile de verdeata, loboda, stevia si le adaugam in ciorba. Lasam sa fiarba 5-6 minute.
Acrim cu suc de lamaie dupa gust, potrivim de sare si piper.
Oprim flacara si adaugam leusteanul tocat. Acoperim oala si lasam ciorba 15 minute.
Se serveste ciorba atat rece, cat si calda, cu ochi romanesc si marar proaspat tocat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu ochi romanesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|