Ingrediente
- Ingrediente Ciorba de porc a la grec - Reteta gustoasa cu savoare autentica
- cca 700 g carne porc cu os ( coaste,pentru cunoscatori)
- 3 morcovi
- 1 telina
- 1 ardei gras rosu
- 5 fire ceapa verde
- 1 ceapa rosie
- 2 galbenusuri
- 4 linguri smantana 40% grasime
- ulei pentru calit
- sare
- piper
- 1 lamaie pentru zeama
- leustean
Mod de preparare
Cum se prepara Ciorba de porc a la grec - Reteta gustoasa cu savoare autentica
Intr-o oala cu apa,cca 3 l,punem bucatile de carne cu os,sa fierba,adaugam si sare in apa in care fierbe.
Din cand in cand luam spuma formata.Cand e carnea pe jumatate fiarta,o scoatem din oala,strecuram zeama in care a fiert.Separat curatam legumele,le taiem cubulete marunte,iarceapa o taiem marunt.Asezam o oala pe foc,lasam sa se incinga,adaugam putin ulei,apoi punem toate legumele si lasam cca 15 min sa se caleasca.
Apoi turnam zeama strecurata si bucatile de carne si lasam sa mai fiarba cca 30 min,pana cand carnea si legumele sunt fierte.Stingem focul.Separat batem 2 galbenusuri cu 4 linguri de smantana,adaugam piper , sare si zeama de lamaie, diluam cu zeama din ciorba si apoi turnam totul in oala.Deasupra punem leustean tocat.
Incearca si reteta de Ciorba ardeleneasca de oase afumate, o mancare foarte gustoasa sau varianta de Ciorba de miel reteta ardeleneasca.
Iti recomandam si reteta de Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat, la fel de savuroasa.
Sa aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc a la grec - Reteta gustoasa cu savoare autentica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|