Tocam ceapa fin si o punem la calit, in uleiul incins. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam cartofii, apoi stingem cu apa sau supa de legume,...
Mai întâi fierbem cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă clocotită cu puțină sare.
Îi fierbem definitiv, să se pătrundă bine, apoi îi...
Mod de pregatire Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort
Blaturi de nuca: Mixezi spuma albusurile cu un varf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...
Mai intai am pus zaharul brut intr-un vas de yena si l-am caramelizat, am imbracat peretii vasului cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca pana am pregatit compozitia.
Intr-un castron am...
Prepararăm două blaturi, unul rotund și unul în formă de inimă.
Punem mai întâi ciocolata la topit, împreună cu untul și laptele, la bain marie. Amestecăm continuu...
Aluat coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si vanilia, am pus pe foc craticioara si am amestecat continuu pana ce untul sa topit si a inceput sa fiarba. Am adaugat faina si am amestecat energic ca sa nu se...
Foile: Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, sarea si uleiul. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si...
Se freaca untul cu zaharul,pana se topeste si devine cremos.Se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt.Se mesteca pana cand compozitia devine omogena.
Oul se bate cu scortisoara si esenta...
Foi:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi...
Nimic mai simplu de facut decat o ciorbita usoara de legume. Noi o mancam de obicei rece.
Acum, ca scriu reteta, bag seama ca nu am poze cu toate ingredientele, dar se vad in poza finala......
Feliem fiecare bucata de muschiulet de porc in trei, dar lasam cate un capat intreg si batem usor cele trei felii cu ciocanul de snitele.
Din condimente, putin ulei si sare, facem un sos cu care...
Laptele impreuna cu zaharul si ciocolata rupta in bucati le punem la fiert impreuna si le amestecam continuu pana cand se topesc , atentie nu trebuie sa fiarba .
Le luam de pe foc si mai amestecam...
Se spala carnea, se lasa putin in apa rece, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se curata zarzavatul, morcovul si patrunjelul se cresteaza in 2, gulia si telina se taie in 2 bucati, ceapa si...
Spalam bine carnea de curcan in apa calda, o portionam si o punem in vasul multicookerului.
Adaugam apa si putina sare.
Conectam aparatul la sursa de curent si de la butonul MENU, selectam...
Mod de preparare blat :
1. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos.
2. Se adauga ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare pana la omogenizare.
3. Spalam bine lamaia si o...
Se portioneaza carnea si se spala.
Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se...
Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga.
Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...
Pentru blat, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle. In mod special,...