Ingrediente
- maruntaiele de la un pui de tara(aripi, gat, spate)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata telina
- 1 ardei gras
- 1 lingura orez
- 200 gr rosii cubulete
- zeama de varza dupa gust
- leustean verde
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare
Spalam bine maruntaiele de la un pui. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Pornim focul iute pana se aduna deasupra spuma.Reducem focul la mic si spumam cat este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Intre timp taiem cubulete ceapa, morcovul, telina si ardeiul gras. Cand carnea este fiarta de jumatate adaugam zarzavaturile. Fierbem 10 minute si adaugam orezul si rosiile. Dupa ce sunt fierte si rosiile adaugam zeama de varza fiarta separat,piper si sare daca mai este nevoie. Daca este nevoie completam cu apa calda. Fierbem 3-4 minute, dupa care adaugam leusteanul tocat fin si oprim focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|