Ingrediente
- 2-3 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- citeva fire de usturi verde
- 2 cepe
- 3 capatini de salata (daca sunt mai mici punem 4)
- 1 cutie smintina
- 2 iaurturi mici
- 1 foaye dafin
- 3 linguri orez
- marar verde (dupa gust)
- leustean proaspat
- sare
- piper
- vegeta (noi fiind la granita cu Iugoslavia suntem invatati cu vegeta )
- oua (cite unul la portie )
- bors magic dupa gust ..
- 2 ardei galbeni
- ulei
- PS.. Eu am folosit o oala de 5 l
Mod de preparare
Am curatat zarzavatul, ceapa, ardeiul, usturoiul verde le-am spalat bine si le-am tocat.
Intr-o oala (de 5 litri am folosit eu) se pune uleiul si se adauga zarzavatul tocat, ardeiul, ceapa si usturoiul verde. Se calesc putin ca sa dea culoare, apoi se adauga apa calda. Se potriveste de sare, vegeta si piper, se pune foaia de dafin si se lasa sa fiarba cca 20 minute.
Intre timp curatam salata si o spalam bine, apoi o taiem fisiute mai late, adaugam salata si orezul si mai lasam sa fiarba 10-15 minute.
Intr-un castron punem smintina si iaurtul, le amestecam bine cu 2 galbenusuri de ou, apoi luam din ciorba fierbinte, punem peste smintina, amestecam bine, apoi punem totul in oala, adaugam borsul si spargem cite un ou de portie. Nu amestecam sa nu se sparga, sa ramina ochiuri. Asezonam cu marar si leustean.
Immmmmmmmmmm!! o bunatate ..
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|