Ingrediente
- 500 g pulpă de viţel
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 ardei gras
- 2 cepe
- 1/2 radacina telina
- 100 gr fasole pastai (sau mazare)
- 1 lingura de bulion
- 1/2 l borş de casă sau borş Magic
- 2 cuburi Knorr de vita
- verdeţuri (pătrunjel, mărar, leuştean)
- sare si piper
Mod de preparare
Carnea de vită se spală, se tăie bucăţele şi se pune la fiert în 2 l de apă rece cu sare. Se fierbe aproximativ o oră, la foc mijlociu. In timp ce fierbe, carnea se spumeaza. După ce carnea este aproape fiartă, se adaugă morcovul, telina si pastarnacul, taiate cubulete şi cuburile Knorr. După 10 minute se adaugă ardeiul gras tăiat mărunt, ceapa, cartofii tăiaţi cuburi şi fasolea sau mazărea din conservă.
Se continuă fierberea, până ce toate ingredientele sunt pătrunse. Se mai lasă 10 minute la foc potrivit, apoi se adaugă borşul şi se potriveşte de sare, după care se adaugă bulionul si verdeata . . Optional se poate servi ci cu smantana si ardei iute..
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|