Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

Postat de Sim0naWorld in Ciorbe
28 Aug 2013 | 18383 vizualizari
Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

Ingrediente

  • cca 500 g carne de vitel cu os
  • 4 fire ceapa verde
  • 2 morcovi medii
  • ½ telina mica
  • 2 linguri orez
  • cca 250 ml otet de la gogosari
  • 300 g smantana
  • sare
  • leustean

Mod de preparare

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate bucati, impreuna cu 1 lingura sare, spumand de cate ori este cazul. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma deloc, am pus legumele tocate marunt si am lasat sa fiarba vre-o 30 minute.

Am adaugat orezul si otetul si am mai lasat la fiert vre-o 15 minute.  Cand si orezul a fiert (fara a se sfarama), am dat focul mic, iar cu polonicul am luat zeama din ciorba si am pus in castronul cu smantana, omogenizand bine. Cand amestecul de smantana a ajuns la temperature ciorbei, am turnat totul in oala.

Am potrivit de sare si otet, apoi am adaugat la ciorbatijele de leustean (fara a-l toca). Am oprit focul si am acoperit cu cu capac.

Am servit ciorbita fierbinte, cu ardei iute si painica proaspata.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta dreasa cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba taraneasca de porc

Postat de reisnaor_2006

Ciorba taraneasca de porc

      Spalam carnea, o taiem cuburi mai mari si o punem la fiert, avand grija sa luam spuma de cate ori este necesar. Legumele spalate si curatate le taiem in cuburi sau...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu afumatura

Postat de Corina33

Ciorba de fasole boabe cu afumatura

Fasolea se pune la inmuiat in apa 3-4 ore, sau de seara pana dimineata. Se pune fasolea la fiert, iar cand da in clocot se schimba apa de vreo 2-3 ori. Se taie sunca felii groase cam de un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2013, 20:21
preferata mea am sosit la masa
la 28.08.2013, 20:21
Prietenul meu ar devora pe loc doua portii asa mult ii place ciorba de vacuta .
la 28.08.2013, 20:24
Arata grozav!
la 28.08.2013, 20:27
la 28.08.2013, 20:28
Osul e al meu,am zis...

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking