Ciorbita usoara de pui cu smantana si iaurt

Postat de violeta30 in Ciorbe
22 Oct 2014 | 9055 vizualizari
Ciorbita usoara de pui cu smantana si iaurt

Este foarte apreciata, in special de fetita mea. Se pregateste foarte usor, dar la fel se si termina :)) Poate fi considerata la fel de buna ca si ciorba de burta.

Ingrediente

  • un piept mare de pui sau 3 pulpe superioare de pui dezosate si fara piele
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2-3 rondele telina
  • 900 g smantana
  • 500 g iaurt
  • 4 litri apa
  • 4-5 catei usturoi
  • sare sau delikat
  • piper alb

Mod de preparare

Se fierbe carnea de pui in apa cat s-o acopere, cam in jur de 20 minute. Se scoate apoi si se taie cubulete.

Intre timp se pun 4 litri de apa la fiert si cand a ajuns la punctul de fierbere se adauga legumele taiate cubulete mici impreuna cu carnea de pui taiata si supa ramasa de la puiul fiert. Se adauga sarea (delikat) dupa gust si se lasa pana fierbe bine. Cand e gata se amesteca smantana cu iaurtul si usturoiul zdrobit, intr-un vas mai maricel, si se pune peste acest amestec de lactate din zeama din supa pana se dizolva bine si nu mai are cocoloase de smantana. Se rastoarna dressingul peste supa, adaugam piperul si mai lasam pana da un clocot.

Se serveste calda cu multa pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita usoara de pui cu smantana si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba taraneasca cu leustean

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca cu leustean

Legumele se curata si se spala. Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte  marunte. In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert...

Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu tarhon

Postat de MotanLaOale

Ciorba de cartofi cu tarhon

Se curata legumele si se taie marunt. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovul, patrunjelul si telina si se calesc 3-4 minute. Se presara vegeta, piper, se adauga apa si se fierbe 15-20...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2014, 21:27
la 23.10.2014, 00:23
la 23.10.2014, 00:54
Violeta , este foarte buna . . Imi pare mare cantitatea de zeama Ce sa -i faci in Ardeal o preparam mai consistenta .
la 23.10.2014, 08:47
buna
la 23.10.2014, 09:30

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking