Ciuperci pleurotus facute tocanita

Postat de panacris in Mancaruri de post
9 Iun 2020 | 4010 vizualizari
Ciuperci pleurotus facute tocanita

O mâncărică rapidă, sățioasă și pe gustul Zmeișorilor! Mai lasă și carnea de o parte, când și când! ;)  

Ingrediente

  • Ciuperci pleurotus cca. 600 g,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi 5 căței,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Mărar proaspăt 1 legătură,
  • Pătrunjel proaspăt 1 legătură,
  • Ulei de floarea soarelui preset la rece Unisol 3 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Vin alb demisec 300 ml,
  • Apă rece cca. 500 ml.

Mod de preparare

Ceapa verde și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc.

Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul kapia curățat, tocat julien, împreună cu uleiul și cca. 100 ml apă rece, la foc iute, cca. 10 minute, semiacoperit.

Între timp se curăță, spală și taie grosier ciupercile pleurotus.

Se adaugă la amestecul de vegetale, se asezonează de sare, piper, usturoiul mărunțit, boia, restul de apă și vin, apoi se lasă la gătit cca. 30 minute la foc minim, semiacoperit.

Tocănița se servește ca atare, acompaniată de mămăligă sau pâine în perioadele de post, iar în perioadele de dulce, se poate servi lângă preparate din carne.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus facute tocanita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sarmale in varza dulce cu orez, ciuperci si fructe uscate

Postat de ancutsa

Sarmale in varza dulce cu orez, ciuperci si fructe uscate

  Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei încins, se adaugă morcovul ras, sarea, ciupercile spălate, curăţate de pieliţă şi tăiate marunt, care îşi vor...

Citeste continuarea

Vărzări

Postat de panacris

Vărzări

 Maricica, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu la aluaturi dospite. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2020, 21:55
Până acum, pleurotusul mi-a plăcut doar in ciorba falsă de burtă! Pare tentantă si tocănița
la 09.06.2020, 23:50
Subscriu !!!Mie imi place pleurotisul , oricum . Chiar si pane
la 10.06.2020, 00:16
la 10.06.2020, 01:27
la 10.06.2020, 06:44
Si mie imi place mult!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking