Ciuperci pleurotus in sos cremos

Postat de katty in Mancaruri de legume
18 Apr 2021 | 3417 vizualizari
Ciuperci pleurotus in sos cremos

De  cevca vreme imi sta gandul la niste ciuperci pleurotus.Initial am vrut sa le trag pur si simplu la tigaie , dar intre timp m-am razgandit si le-am facut un sos cremos cu iaurt grecesc si  crema de branza.

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 30 gr unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml lapte
  • 150 gr iaut in stil grecesc 10% grasime
  • 50 gr branza Philadelphia
  • sare
  • piper
  • rozmarin uscat
  • marar verde

Mod de preparare

Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem fideluta mai groase putin.

Intr-o tigaie inalta punem untul, uleiul si ciupercile. Acoperim cu un capac si le lasam sa se inmoaie. Daca este nevoie putem sa mai picuram putina apa.

Cand ciupercile incep sa se inmoaie, adaugam ceapa tocata fin si putina sare Lasam sa se rumeneasca usor ciupercile impreuna cu ceapa. Amestecam amidonul cu laptele si turnam peste ciuperci. Adaugam piperul si rozmarinul. Fierbem pana sosul se leaga bine. Adaugam iaurtul si crema de branza si omogenizam bine.

Potrivim de sare.

Lasam la foc pana la primul clocot. Adaugam mararul si oprim focul. Servim ciupercile cu mamaliga sau cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus in sos cremos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ghiveci de legume

Postat de Pungasa_Rogue

Ghiveci de legume

Varza se spala si se taie fasii subtiri. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se in taie bucati lungi si subtiri. Telina se curata, se spala si se taie in bucati mici. Castravetele...

Citeste continuarea

Vinete parmigiana

Postat de Irina

Vinete parmigiana

E ceva de migalit la reteta de vinete parmigiana, dar merita tot efortul! Vinetele, taiate felii pe lungime, le-am sarat si le-am lasat la scurs. Intre timp am preparat sosul de rosii: Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2021, 15:14
la 18.04.2021, 18:03
Pletoase din astea nu am incercat
la 18.04.2021, 19:49
Deliciu!
la 19.04.2021, 09:42
Bune!
la 19.04.2021, 10:36

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking