Ingrediente
- Aluat ciupercute:
- un ou;
- 150 ml ulei;
- 100 ml lapte;
- 1/3 lingurita de amoniu pentru prajituri stins cu 1/3 lingurita de otet;
- esenta de vanilie;
- 150 g zahar;
- 160 g faina.
- Pentru decor:
- 150 g ciocolata + 3 linguri lapte;
- pelete albe de ciocolata.
Mod de preparare
Pentru ciupercute, se pun ingredientele, in ordinea scrisa, intr-un castron, se amesteca si se toarna intr-o punga. Aceasta se leaga la gura si se taie la un capat, formand o gaura mica.
Forma se unge cu ulei si se pune la incalzit la flacara aragazului. Se toarna aluat in fiecare ciupercuta, dar doar pe o parte a formei, apoi se inchide forma si se coc ciupercutele pe ambele parti. Se scot cu mana din forma cu mare grija pentru a nu le rupe sau a le stramba. Eventual, se asteapta putin pana mai iau un pic de aer si se mai intaresc. Se continua coacerea aluatului pana cand acesta se termina. Se elimina surplusul de aluat daca este cazul.
Ciocolata si laptele se pun la topit pe baie de abur, apoi se iau de pe foc. Se asteapta 1-2 minute, dupa care se dau palariile ciupercutelor prin ciocolata si se decoreaza cu pelete albe de ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciupercute cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|