Ingrediente
- 3 oua
- 150 ml lapte
- 150 ml smantana pt frisca
- 100 gr zahar
- 125 gr faina
- coaja rasa de lamaie
- unt si faina pt uns forma
- zahar pudra
- 7-8 caise
- cateva migdale
Mod de preparare
Spalam caisele si le taiem in 2,le scoatem samburele si le punem intr-un castron.
Punem deasupra 30 gr zahar,coaja rasa de lamaie si migdalele maruntite,amestecam si lasam asa 1 ora.
Batem ouale cu restul de zahar pana se umfla apoi adaugam faina,amestecam apoi punem laptele si smantana treptat.
Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava pt tarta si punem compozitia iar deasupra punem caisele.
Dam la cuptorul incins la 180° timp de 30-40 de minute(pana se rumeneste frumos).
Lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|