Clafoutis cu caise

Postat de lilik in Prajituri
9 Iun 2011 | 5820 vizualizari
Clafoutis cu caise

pt aceasta reteta m-am inspirat de la Corina33,modificata dar fffff gustoasa...ms Corinutza.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 ml smantana pt frisca
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • unt si faina pt uns forma
  • zahar pudra
  • 7-8 caise
  • cateva migdale

Mod de preparare

Spalam caisele si le taiem in 2,le scoatem samburele si le punem intr-un castron.

Punem deasupra 30 gr zahar,coaja rasa de lamaie si migdalele maruntite,amestecam si lasam asa 1 ora.

Batem ouale cu restul de zahar pana se umfla apoi adaugam faina,amestecam apoi punem laptele si smantana treptat.

Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava pt tarta si punem compozitia iar deasupra punem caisele.

Dam la cuptorul incins la 180° timp de 30-40 de minute(pana se rumeneste frumos).

Lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clafoutis cu caise

Postat de caroline

Clafoutis cu caise

Caisele le spalam,le taiem in doua si scoatem samburele . Luam o tava pentru cuptor de forma rotunda si ungem cu unt.Asezam in tava jumatatile de caisa. Separat punem intr-un bol ouale...

Citeste continuarea

Clafoutis cu caise

Postat de andaoana

Clafoutis cu caise

Caisele le spalam si scoatem samburi . Le feliem si le asezam direct in tava . Daca nu aveti tava de silicon atunci trebuie sa ungeti tava cu unt ca sa nu se lipeasca. Intr-un castron amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2011, 20:30
imi placeee.......
la 09.06.2011, 20:35
deja s-au copt caisele? ce supper arata!
la 09.06.2011, 20:38
si tu ai facut de asta cu denumire ciudata
tare bine arata
la 09.06.2011, 20:46
vreau si eu o bucata de cla....de ala ca tare-mi face cu ochiul
la 09.06.2011, 20:58
ce bine arata

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking