Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

Postat de timea in Prajituri
22 Iul 2013 | 4360 vizualizari
Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

Un desert foarte gustos chiar daca aspectul lasa de dorit din cazua sucului scurs din piersici. Oricum s-a mancat rapid imediat ce a fost scos din cuptor astfel incat nici nu am apucat sa fac poze cu o felie taiata:) . Nu puteam pune musafirii sa astepte :)

Ingrediente

  • 1 borcan compot de piersici
  • 2 linguri afine
  • 2 linguri strugurei
  • 3 oua
  • un varf de cutit sare
  • 4 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Mai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt.

Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc. 

Spalam sub jet de apa afinele si strugureii si le punem in tava in asa fel  incat sa fie peste tot (eu am folosit fructe congelate) 

Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.

Obtinem un aluat ca cel de la clatite pe care il turnam peste fructe.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.

Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu piersici, afine si strugurei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby

Postat de MotanLaOale

Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby

ALUAT Faina, zaharul, oul, drojdia sfaramata, smantana, uleiul, branza de vaci, coaja de lamaie si un praf de sare se pun toate intr-un castron incapator. Laptele se incalzeste...

Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu gem de prune

Postat de Ina

Fursecuri fragede cu gem de prune

Gemul de prune il amestecam cu fulgi de cocos pentru a obtine o consistenta mai ferma si a evita curgerea din fursecuri. Untura din Osanza de porc se mixeaza impreuna cu zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2013, 22:10
Ce frumoasa e! Imi plac fructele folosite de tine!
la 22.07.2013, 22:10
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun
la 22.07.2013, 22:10
ce minunatie
la 22.07.2013, 22:10
E minunata!!
la 22.07.2013, 22:11

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking