Dupa cum am mai spus si la alte retete, imi place sa folosesc combinatia de bicarbonat si praf de copt, am constatat ca preparatele au o textura placuta si pufoasa si usor umeda.
Nu trebuie sa exageram, folosim cate putin din fiecare, in functie de cantitatea de aluat.
Deci, curatam dovlecelul de coaja si il dam pe razatoare.
Branza o sfaramam cu furculita, sau daca este tare o putem da tot pe razatoare.
Amestecam, intr-un bol, ouale, pana devin omogene, apoi adaugam uleiul, dovlecelul, branza, iaurtul si imediat praful de copt si bicarbonatul, apoi condimentele si treptat, faina, iar la final, mararul rupt mai mare.
Vom obtine o consistenta mai groasa de aluat, dar nu exagerat de groasa.
Trebuie sa fie o compozitie bine legata si mai necursiva, ca atunci cand o punem in cuva aparatului sa nu se intinda.
Lasam compozitia sa se odihneasca 10 minute, amestecand-o din cand in cand, pentru a se dizolva bine praful de copt si bicarbonatul.
Conectam aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent, asteptam sa declanseze ledul de avertizare si cu un polonic sau o lingura punem din compozite doua gramajoare distantate.
Inchidem capacul si asteptam din nou declansarea ledului de avertizare, apoi cu o paleta de lemn sau silicon, ridicam clatitele si le transferam pe platou.
In nici 30 de minute am avut micul dejun pregatit pentru patru persoane.
Va recomand cu drag si reteta de clatite, dar si aparatul Panini Maker Breville, care face minuni in bucatarie.