Ingrediente
- 8 clatite
- 5 oua
- un praf de sare
- 250 g branza de vaci
- 200 ml smantana
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200 g zahar
- 50 g stafide
- 50 g unt
Mod de preparare
Crema de branza : intr-un castron amestecam branza de vaci cu 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, stafidele si 1 ou. Cine doreste o crema fina de branza poate utiliza blenderul vertical, apoi adauga stafidele.
Fiecare clatita o umplem cu aceasta crema de branza si o asezam intr-o forma unsa cu unt moale.Dupa ce am asezat toate caltitele in forma, mai presaram cateva bucatele de unt si deasupra.
Pentru sosul de vanilie : intr-un alt castron mixam 4 galbenusuri spuma cu 100 g zahar, 1 zahar vanilat si smantana, apoi turnam peste clatite. dam la cuptor pentru circa 10 minute.
Intre timp pregatim bezeaua : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si 50 g zahar. Dupa ce scoatem din cuptor clatitele, adica dupa trecerea celor 10 de minute, asezam bezeaua deasupra peste sosul de vanilie si mai lasam cam 10-15 minute la cuptor . Excelente !
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|