Clatite banatene

Postat de mamaieelena in Dulciuri
21 Ian 2013 | 7098 vizualizari
Clatite banatene

Am vazut aceasta reteta la Laura Laurentiu parca si mi-a placut am mai facut ceva asemanator dar nu cu bezea pe deasupra sunt bune si au fost apreciate.

Ingrediente

  • PENTRU CLATITE(cu aproximatie)
  • 700 ml lapte
  • 4 oua
  • 250 g faina(aproximativ)
  • sare
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 2 linguri cu zahar
  • 4 linguri ulei
  • UMPLUTURA
  • 250 g branza dulce
  • 100 g branza dulce cu fructe
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • CREMA
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cu varf amidon
  • 700 ml lapte
  • 50 g unt
  • 200 g zahar
  • PENTRU DEASUPRA
  • 4 albusuri
  • 6 linguri cu zahar cu varf

Mod de preparare

Clatitele se fac clasic: se bat ouale cu sare, zahar, zahar vanilat, ulei, faina si laptele treptat sa nu faca cocoloase. Se obtine un aluat ca o smantana care curge si se fac la tigaie sau ca mine la aparat.

Separat se amesteca branza cu branza cu fructe, zaharul si zaharul vanilat. Cu aceasta umplutura se umplu clatitele si se ruleaza apoi se pun in vase rezistente la cuptor.

Peste clatite se pune crema care se face astfel:intr-o cratita se pun galbenusurile, peste ele zaharul, amidonul si laptele amestecat usor sa se omogenizeze ingredientele. Dupa aceea se pun pe foc si se lasa pana se intareste crema. Se adauga si untul in crema si apoi se pune peste clatite.

Albusurile se bat ca pentru bezea si se pun pe deasupra cremei apoi se dau la cuptor pentru gratinare.

Se pot servi atat fierbinti cat si reci. Pofta buna 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (59)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

CLĂTITE BĂNĂȚENE

Postat de panacris

CLĂTITE BĂNĂȚENE

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se...

Citeste continuarea

Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana

Postat de merisor67

Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana

Cum se prepara Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2013, 18:02
nu am mancat niciodata dar tare mi-as dori!
la 21.01.2013, 18:04
Ce bunătate!
la 21.01.2013, 18:05
mamaie,o sa vina Bunica si o sa zica ca ai ars bezeaua,dar nu baga de seama ca,fix asa trebuie sa fie
la 21.01.2013, 18:13
la 21.01.2013, 18:14
excelente

Vezi toate comentariile (59)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking