Clatite banatene

Postat de miha in Dulciuri
13 Mai 2009 | 12269 vizualizari
Clatite banatene

O alta reteta din cuina Laurei Laurentiu

Ingrediente

  • Clatite:
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina cat sa iasa un aluat ca o smantana subtire
  • 8 clatite
  • 250 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 200 g smantana dulce
  • 250 g zahar
  • unt pentru uns vasul
  • stafide,optional

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite,in ordinea descrisa,dupa care se coc,cat mai subtiri posibil.

Branza se mixeaza cu un ou intreg,50 g zahar,esenta de rom si un plic zahar vanilat.

Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat,80 de grame de zahar si smantana.

Clatitele se umplu cu amestecul de branza.

Se impacheteaza,pliind marginile apoi se ruleaza.

Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, iar deasupra se pun bucatele de unt.

Albusurile se bat spuma tare,pana compozitia devine lucioasa,se adauga restul de zahar si se continua baterea pana se dizolva complet.Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se acopera cu bezeaua.

Se da la cuptor,la foc mic pana se rumeneste bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

CLĂTITE BĂNĂȚENE

Postat de panacris

CLĂTITE BĂNĂȚENE

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se...

Citeste continuarea

Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana

Postat de merisor67

Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana

Cum se prepara Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 14.05.2009, 19:43
Imi ploua in gura
la 01.06.2009, 13:46
e clar...sunt o mare impiedicata in de-alde bucatariei. Miha, intrebare: partea de deasupra trebuia sa iasa de consistenta unei bezele sau o chestie dulce, gumata?
la 01.06.2009, 15:34
Ligia, eu cred ca e ca o bezea...ce bine arata clatitele astea!!
la 01.06.2009, 22:58
Ligia,eu am lasat la foc mic pana s-a rumenit bezeaua,apoi la foc foarte mic pana a devenit crocanta. Din ceea ce am vazut la alte fete ce-au facut aceasta reteta interiorul era mai moale,dar eu nu pot manca oua...crude (ma rog,care nu sunt bine inchegate/preparate) si de asta am folosit aceasta metoda.
la 10.06.2009, 05:13
Gata!!! Azi fac din nou reteta. Asa cum zici tu Miha mi-a iesit...cam moale interiorul. Acum observ ca in poza ta stratul de albusuri e mult mai subtire fata de ce am pus eu. Si chiar daca nu imi iese partea de bezea nu e problema...cu o spatula o indepartez si mananc ce este ascuns dedesubt, caci este delicios

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking