Ingrediente
Pentru aluatul de clatite:
- lapte de vaca
- iaurt 3,5% grasime
- o lingura(nu mai mult) de branza dulce de vaca
- sare
- faina alba si integrala
- esenta de rom sau de care vreti
Pentru umplutura:
- branza dulce de vaca
- zahar brun
- smantana 20% grasime
- capsuni
Pentru decor:
- zahar pudra cu aroma de vanilie sau simpla
Mod de preparare
Laptele de vaca se amesteca intens cu iaurtul, branza si sare. Se adauga o lingura de faina alba, iar restul cat cuprinde faina integrala. Se amesteca pana se omogenizeaza toata faina. La sfarsit se adauga esenta de rom si se lasa la frigider pentru 30 de minute ca sa se odihneasca.
Intre timp pregatim crema de branza. Branza se faramiteaza, se adauga zaharul si smantana. Se amesteca energic pana devine ca o pasta.
Capsunile se taie bucatele mici.
Se pune tigaia pentru clatite la incins cu o picatura de ulei. Dupa ce s-a incins se adauga un strat mai gros de aluat(cam pentru 2 clatite sa fie) si se asteapta sa se coaca. Se intoarce, iar dupa ce s-a facut il asezam pe o farfurie intinsa.
Peste clatite se intinde branza, se adauga capsunile si se impatureste in 2. Se pudreaza cu zahar pudra pe deasupra
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza dulce si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|