Clătite cu caise şi sos de ciocolata

Postat de amalia01 in Mancaruri de post
20 Mar 2013 | 2680 vizualizari
Clătite cu caise şi sos de ciocolata

Am inlocuit 1/2 din cantitatea de băutură soia Joya Natur cu apa minerala (clatitele ies mai pufoase asa!) si pentru ca printesa mea a vrut sos de ciocolata,sos de ciocolata am facut!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4-6 porţii: 
  • 250 ml băutură soia Joya Natur 
  • 200 ml apa minerala 
  • 200g făină 
  • Sare, ulei
  • Umplutura de caise: 
  • 500g caise, proaspete sau la conservă 
  • o lingură de ulei 
  • ¼ linguriţă de scorţişoară,
  • 1 linguriţă de lămîie 
  • 100g compot de merişoare
  • Sos ciocolata: 
  • 1 pachet praf de sos de ciocolata 
  • 2 linguriţe zahăr 
  • 500 ml băutură soia Joya Natur

Mod de preparare

-Puneţi într-un bol băutura de soia,apa minerala, făina şi puţină sare şi amestecaţi până la omogenizare.

-Ungeţi cu puţin ulei o tigaie antiaderentă apoi faceţi clătitele una câte una, punand cate un polonic din aluat in tigaie,până se termină aluatul.

- Dacă aluatul este prea gros mai adăugaţi băutură de soia.

- Scurgeţi caisele din conservă şi tăiaţi-le felii subţiri.

- Încălziţi uleiul într-o tigaie, prăjiţi apoi csisele şi asezonaţi cu scorţişoară şi suc de lămîie.

- Umpleţi clătitele cu caisele şi compot de merişoare, apoi serviţi cu sosul de ciocolata preparat din băutura de soia si praful de sos conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu caise şi sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite cu sos de caise

Postat de Anamaria7

Clatite cu sos de caise

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si apoi se coc clatitele in tigaia unsa cu putin ulei. Aveti grija sa nu le coaceti groase (2mm e destul) pentru ca altfel o sa se rupa la rulare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2013, 20:16
bune
la 20.03.2013, 20:22
Super!
la 20.03.2013, 20:23
la 20.03.2013, 20:28
zice al meu sot:noroc cu concursurile ca mai gatesti si tu!
la 20.03.2013, 20:51

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking