Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post)

Postat de Patricia_Iordache_79 in Dulciuri
23 Mar 2013 | 7751 vizualizari
Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post)

Am preparat aceste clatite cu laptele de soia Joya Natur. Sosul de vanilie este "home made" si este de post. Pofta buna :)

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • - 450 ml băutură soia Joya Natur
  • - 150gr. făină
  • - 50 gr. miez de nuca macinat grosier;
  • - un praf de sare;
  • - ulei (pentru prajit)
  • Pentru umplutura:
  • - 300g gem de caise;
  • - ¼ linguriţă de scorţişoară;
  • 1 linguriţă zeama de lămîie;
  • Pentru sosul de vanilie:
  • - 60gr. lapte de soia Joya Natur;
  • - 5 gr. amidon de porumb;
  • - 25 gr. margarina;
  • - 85 gr. zahar;
  • - un praf de pudra de ghimbir;
  • - 1/4 lingurita rasa de scortisoara;
  • - un praf de sare;
  • - 1/4 de lingurita extract de vanilie (din pastaie)

Mod de preparare

Cum preparam clatitele:

Puneţi într-un bol băutura de soia, făina şi puţină sare şi amestecaţi până la omogenizare. Ungeţi cu puţin ulei o tigaie antiaderentă apoi faceţi clătitele una câte una, până se termină aluatul. Dacă aluatul este prea gros mai adăugaţi băutură de soia.

Cum preparam umplutura:

Amestecam gemul de caise cu scortisoara si zeama de lamaie.

Cum pregatim sosul de vanilie:

Dizolvam amidonul in laptele de soia rece. Punem toate ingredientele intr-un vas cu fundul dublu, la foc mic si amestecam pana se ingroasa putin.

Il lasam sa se raceasca la temperatura camerei apoi il pastram la frigider.

Cum montam preparatul:

Ungem clatita cu amestecul pentru umplutura, impaturim dupa bunul plac si turnam deasupra sos de vanilie si bucatele de nuca prajita.

Le servim alaturi de un pahar cu lapte Joya Natur.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni

Postat de Valclaudia

Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni

Punem intr-un vas incapator, drojdia, 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare, amestecam pana devine drojdia linchida. Adaugam margarina, trecuta cateva secunde prin cuptorul cu microunde, apa...

Citeste continuarea

Nuci umplute cu crema de ciocolata cu nuca si biscuiti

Postat de Pungasa_Rogue

Nuci umplute cu crema de ciocolata cu nuca si biscuiti

Nuci: Intr-un castron se pune untul dat pe razatoarea mare, faina, zaharul pudra, sarea, esenta de vanilie si oul si se framanta pana cand se omogenizeaza. Se unge forma de nuci cu ulei si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2013, 11:13
la 23.03.2013, 11:14
la 23.03.2013, 11:17
imi plac
la 23.03.2013, 11:18
Super!!
la 23.03.2013, 11:21

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking