Ingrediente
Pt. aluat:
- 2 oua
- un praf de sare
- 1 plic zahar vanilat
- 4-5 lg ulei
- 500 g faina
- apa minerala cat cuprinde
Pt. sosul de capsuni:
- 250-300 g capsuni
- 3 lg zahar (sau cat de dulce se doreste)
Extra:
- inghetata preferata
- sos de ciocolata (optional)
Mod de preparare
Sosul de capsuni: Se spala capsunile, se rup coditele si se taie in bucatele mai mici. Se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa pe foc sa dea cateva clocote. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
Aluatul: Intr-o craticioara se mixeaza bine ouale cu praful de sare si zaharul vanilat. Se adauga uleiul apoi se toarna alternativ apa minerala si faina, mixand continuu pana se obtine o consistenta mai fluida decat smantana (un aluat de clatite). Se coc clatitele in tigaia preferata.
Pentru clatitele umplute cu inghetata trebuie ca acestea sa fie calde. Se ia clatita, se aseaza pe farfurie si se pune inghetata pe un sfert din aceasta. Se impatura clatita in patru, se pune si deasupra inghetata si se unge cu sos de capsuni.
Se serveste imediat!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu inghetata si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|