Clatite cu pere varatice in compozitie

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
9 Aug 2015 | 4569 vizualizari
Clatite cu pere varatice in compozitie

Pentru ca am vazut atatea clatite minunate cu ocazia Festivalului Clatitelor si pentru ca mi s-a facut pofta enorma de ele si pentru ca mai aveam cateva pere varatice la tara am zis sa incerc si eu ceva nou pentru mine, si anume clatite cu pere varatice in compozitie. Pe unele le-am servit cu miere, iar pe altele cu dulceata de gutui facuta de Merisor, care, apropo, a fost dementiala.

Ingrediente

  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 8 linguri zahar;
  • 4 linguri ulei;
  • 400 ml lapte;
  • esenta de pere;
  • 10 linguri cu varf de faina;
  • 5 pere varatice.

Mod de preparare

Se bat ouale cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul. Se amesteca putin, dupa care se adauga uleiul, laptele, esenta si faina si se omogenzeaza. La final se incorporeaza perele curatate de coaja si seminte, spalate si date pe razatoare.

Se pune o tigaie ceramica (nu mai este nevoie de ungere) la foc, se lasa sa se incalzeasca si se toarna un polonic din aluatul obtinut. Se asteapta sa se coaca, dupa care se intoarce pe partea cealalta. Dupa ce s-a copt si pe aceasta parte, se pune clatita pe o farfurie. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul.  

Clatitele se pot servi simple sau umplute cu miere, dulceata, gem, branza dulce etc.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu pere varatice in compozitie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Coronita cu stafide si merisoare - de post

Postat de mihaelar63

Coronita cu stafide si merisoare - de post

Stafidele si merisoarele uscate se clatesc cu apa calda , se scurg si se pun la hidratat in rom . Din cand in cand amestecati-le . Daca trebuie hidratate rapid se pot incalzi 1-2 minute la...

Citeste continuarea

Desert melcisori de post, cu rahat

Postat de RODIMUR

Desert melcisori de post, cu rahat

Pentru aluat, se pune făina amestecată cu praful de sare în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2015, 11:37
la 09.08.2015, 11:43
Ce bune trebuie sa fie!
la 09.08.2015, 11:58
la 09.08.2015, 12:20
bune bune
la 09.08.2015, 12:44
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking