Clatite cu ricotta si ton

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
27 Dec 2017 | 5785 vizualizari
Clatite cu ricotta si ton

Aceasta reteta, este una din acele retete ce poate fi pregatita fie pentru a fi luata la pachet, pentru cei dragi, pentru musafiri, pentru zilele in care este dezlegare la peste si cand mai doriti voi. Se fac repede, sunt satioase si gustoase! Incercati-le si o sa va convingeti!

Ingrediente

  • Pentru clatite:
    • 2 oua
    • 120 ml apa minerala
    • 100 ml lapte
    • 25 ml ulei
    • 7 linguri potrivite cu faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • sare
    • piper
    • 2 crengute patrunjel verde
    Pentru umplutura:
    • 250 gr ricotta
    • 2 foi de ceapa verde
    • 3 crengute patrunjel verde
    • 6-7 masline negre fara samburi
    • 1 bucata ardei kapia
    • o conserva de ton in ulei de masline (160 gr)
    • sare
    • piper

Mod de preparare

Clatitele:
Bateti ouale spuma cu ajutorul unui tel, cu putina sare si piper.
Adaugati apa minerala si laptele.
Praful de copt il stingeti cu putina zeama de lamaie, il adaugati peste compozitia de mai sus.
Incorporati faina bine sa nu ramana cocoloase.
Patrunjelul verde il tocati marunt, il amestecati in compozitia de clatite.

Incingeti o tigaie, o ungeti cu un strop de ulei.
Puneti un polonic din compozitie, o intindeti pe toata suprafata tigaii.
Rumeniti clatitele pe ambele parti, rand pe rand si le scoateti pe un platou.
Umplutura:
Ceapa verde o taiati rondele, patrunjelul verde il tocati marunt.
Ricotta o puneti intr-o craticioara, o amestecati cu putina sare si piper, apoi incorporati ceapa verde si patrunjelul. 
Maslinele le taiati feliute mici.
Ardeiul kapia il faceti fasii lunguiete si subtiri.
Tonul il scurgeti bine de ulei, il faramitati cu furculita.
Pe fiecare clatita puneti o lingura plina cu ricotta, o intindeti bine.
Asezatii bucatele de masline, ton din loc in loc si cate 2 fasii de ardei kapia.
Rulati cat mai strans clatitele. apoi le inveliti in folie alimentara si le dati la frigider 2 ore sau peste noapte.

Le feliati si serviti.
Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ricotta si ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute cu mozzarella

Postat de caroline

Chiftelute cu mozzarella

Punem intr-un robot painea taiata in cuburi mici,mozzarella spalata,scursa de apa si rupta,parmezanul dat prin razatoare,ouale si potrivim de sare. Mixam totul foarte bine pana obtinem o...

Citeste continuarea

Mic dejun cu oua si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Mic dejun cu oua si mozzarella

Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire. Ungem un vas mic ceramic cu unt, asezam foaia de aluat. O intepam cu furculita si o ungem cu sosul de legume....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2017, 11:29
la 27.12.2017, 11:56
Delicioasa combinatie :*
la 27.12.2017, 11:56
Vreau un ton mai sus, ai?
la 27.12.2017, 11:59
Foarte bune!
la 27.12.2017, 12:17
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking