Clatite cu umplutura de mac si sos de visine

Postat de privatelaura in Dulciuri
15 Feb 2016 | 4544 vizualizari
Clatite cu umplutura de mac si sos de visine

Sursa de inspiratie, retetele lui Vladut. Visam la aceste clatite inca de cand am gasit aceasta reteta, iar acum am reusit sa o si prestez. Daca sunteti fani mac, aceste clatite sunt dementiale!

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 lg zahar pudra
  • 2 lg ulei
  • 4 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 200 gr mac
  • 400 ml lapte
  • 100 gr stafide
  • 4 lg zahar
  • rom
  • 200 gr visine
  • 1 lg zahar pudra
  • 1 lg amidon
  • zeama de compot visine

Mod de preparare

In primul rand, pregatim clatitele.

Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, adaugam uleiul, si faina. Desfacem cu lapte in functie de cat de fluida dorim sa fie compozitia. Coacem clatite pe care le asezam intr-o farfurie.

Separat, macinam macul, adaugam laptele si punem la fiert, 15-20 min, apoi adaugam zaharul si mai lasam 5 min pe foc. Dam deoparte si lasam la temperat. Adaugam stafidele si romul. 

Intr-un vas, punem o lingura de amidon si zahar pudra, adaugam zeama de compot, apoi transferam compozitia pe foc, lasam sa se lege un pic, apoi adaugam visinele congelate si lasam compozitia sa se tempereze.

Umplem clatitele cu un strat subtire de mac, rulam si servim cu sos de visine.

Sunt absolut dementiale!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu umplutura de mac si sos de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cornuri cu gem

Postat de Irina

Cornuri cu gem

Am amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete.  Am lasat aluatul la crescut, avand...

Citeste continuarea

Aluat Dulce De Tarta

Postat de gatiticuspor

Aluat Dulce De Tarta

   Amestecati untul cu faina pana ce capata aspectul firimiturilor de paine apoi adaugati galbenusurile pe rand si amestecati pana ce obtineti un aluat moale. Daca aluatul este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2016, 16:57
Prima servita
la 15.02.2016, 17:01
si eu vreau,ce bine arata
la 15.02.2016, 17:16
bune,vreau si eu cu mac
la 15.02.2016, 17:17
Servesc si eu una
la 15.02.2016, 17:26
sunt prezenta!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking