Ingrediente
- 1 litru de apă carbogazoasă
- 380 g făină
- 5 g sare
- 5 g zahăr vanilat
- 10 g zahăr tos
- 1 lingură cu amidon
- 3-4 linguri cu ulei
Mod de preparare
Într-un vas se cerne făina. Se adaugă sarea, zahărul vanilat şi zahărul tos. Se pune şi amidonul. Se amestecă bine cu un tel. Apa carbogazoasă se adaugă uşor-uşor, astfel încât să nu se formeze cocoloaşe. La final, se pune uleiul şi se mai amestecă puţin. Clătitele se prăjesc, la foc mediu, într-o tigaie antiaderentă. Tigaia mea are 26 de centimetri. Se servesc cu umplutura preferată (cremă de ciocolată tartinabilă, gem etc.).
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|