Coaste afumate cu cartofi copţi în coajă şi ciuperci umplute

Postat de AlexJ in Porc
13 Apr 2011 | 6384 vizualizari
Coaste afumate cu cartofi copţi în coajă şi ciuperci umplute

Ați văzut prin magazine un anume tip de coaste: din acelea cu multă carne ( mai există așa ceva ????) și afumate, pre-fierte, condimentate, crud-uscate , care arată atât de bine încât iți vine să le rozi de pe os așa cum sunt, fără să le mai faci altceva??????.. Aceste coaste merg perfect cu niște cartofi copți în coajă și ceva ciuperci umplute cu simț de răspundere.

Ingrediente

  • Pentru coaste aveți nevoie de :
  • coaste cu carne, afumate câte vă lasă inima să cumpărați
  • apă
  • vas Quadra Zepter( dar sunt convinsă că se fac la bine și la cuptor)
  • Pentru ciuperci:
  • 6 ciuperci cu pălăria mare 
  • 1 gogoșar
  • 1 ardei
  • ceapă verde
  • sare , piper
  • unt , cașcaval
  • Si cartofi noi vreo 6 buc.

Mod de preparare

1. Pregătirea coastelor este extraordinar de simplă. Coastele se spală puțin dacă considerați că sunt prea sărate. Nu le condimentați dvs. căci au destulă sare și condimente! Se taie în bucăți , aşa cum doriți .Se așează în vasul zepter și se acoperă cu apă atât cât permite vasul . Se pune capacul și se lasă cam 1 oră până scade toată apa. Timpul de gătire este diferit în funcție de cât sunt de proaspete și de ce metodă a-ți folosit pentru a le găti.
Verificați din când în când cum arată și dacă vi se par ok le luați de pe foc. Carnea ar trebui să se desprindă de pe oase .( să nu le  lăsați să se usuce)

2. Se curăță ciupercile . Într-o tigaie se călesc puțin în unt: codițele ciupercilor tăiate mărunt, cu restul legumelor mărunțite( ardei, gogoșar ,ceapă) sare și piper. Umpleți fiecare ciupercă cu acest amestec. Apoi așezați ciupercile în tava pentru cuptor cu puțin unt și cașcaval deasupra  .În tavă adăugați apă și ulei de struguri. Se dau la cuptor până sunt gata, vreo 30 min. Nu uitați de ele în cuptor, verificați după 10-15 minute dacă nu cumva sunt deja făcute.

3. In tot acest timp puneți la cuptor și cartofii noi , spălați bine , înțepați cu furculița și înveliți în folie de Al.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste afumate cu cartofi copţi în coajă şi ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chifteluţe uriaşe cu ouă de prepeliţă

Postat de diaconta

Chifteluţe uriaşe cu ouă de prepeliţă

Carnea tocata am condimentat-o,am pus usturoiul,oul,pesmetul  si verdeata. Am folosit o tava pentru briose.Formele le-am uns cu ulei Am pus în fiecare forma putina carne,apoi oul...

Citeste continuarea

Coaste de porc caramelizate la cuptor

Postat de cristeena20

Coaste de porc caramelizate la cuptor

Preparam marinata in care vom tine costitele pentru o zi : amestecam bine mustarul cu mierea si cu sos de ardei iute, adaugam suc de lamaie si pasta de usturoi. Apoi turnam putin ulei de masline....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2011, 11:17
mmm ce bunatate
la 13.04.2011, 11:17
arata incredibil de bine
la 13.04.2011, 11:24
asa-i maica, asa-i omoara-ma
la 13.04.2011, 12:02
delicios!!!!!!!!!!
la 13.04.2011, 12:49
stiu ca e post... ...dar merita...

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking