Coaste de miel cu sos si cus-cus

Postat de Ina in Oaie
19 Ian 2019 | 4162 vizualizari
Coaste de miel cu sos si cus-cus

Ingrediente

Pentru coaste cu sos:

  • coasta de miel ( 10-12 bucati )
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei grasi
  • 300 ml bulion de casa
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru

Pentru cus-cus:

  • 250 g cus-cus
  • 80 g unt
  • un ardei gras rosu
  • 1,5 litri supa clara de legume

Mod de preparare

Portionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata.

Curatam ceapa si indepartam cotoarele de la ardei. Tocam legumele cubulete si le calim in 3-4 linguri cu ulei.

Cand ceapa devine translucida adaugam bulionul impreuna cu 50 ml apa si amestecam pentru omogenizare. Condimentam cu sare, piper si cimbru.

Cand coastele sunt fierte, turnam sosul de ceapa calita cu bulion si lasam pe foc inca 10-15 minute.

Curatam usturoiul, il feliem si-l adaugam in sos. Oprim focul, gustam si completam gustul de sare si piper.

Separat, topim intr-o oala 80 g unt  si turnam cus-cus-ul tot odata. Mestecam continuu, pentru 1-2 minute, pana ce bobitele de cus-cus devin aurii dupa care adaugam supa de legume si lasam sa fiarba la foc mic pana se umfla cus-cus-ul. Daca supa nu este suficient de sarata, potrivim gustul de sare la final. 

Servim cus-cus-ul alaturi de  sosul cu coaste de miel, decorat cu frunze de patrunjel . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de miel cu sos si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pizza turceasca din carne de miel marinata cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver

Postat de merisor67

Pizza turceasca din carne de miel marinata cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver

Pentru marinata, punem carnea taiata in bucati mai mici, in caserola pentru vidare si o condimentam cu sare, piper, boia dulce si ghimbir. O amestecam bine sa se pudreze uniform cu aceste...

Citeste continuarea

Friptura de miel

Postat de MotanLaOale

Friptura de miel

Pulpa de miel se curata si se spala bine. Intr-o tava se pune uleiul si pulpa si se unge bine cu ulei. Se presara vegeta, boia, piper si se pune un pahar cu apa stropind si pulpa. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2019, 22:25
Macar reteta daca nu mi-ai dat si mie o portie de costite din astea....
la 19.01.2019, 22:27
Cleme, s-a mancat doar o portie, mai am !
la 19.01.2019, 22:29
Foarte bune!
la 19.01.2019, 22:30
Pana ajung eu la voi vine primavara...
la 19.01.2019, 22:44
Bune!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking