Coaste de porc caraibiene

Postat de papabundetot in Porc
22 Sep 2013 | 4135 vizualizari
Coaste de porc caraibiene

Aceasta reteta am asteptat de tare multa vreme sa o fac,inca de cand am vazut-o intr-o emisiune TV de profil am stiut ca va fi pe gustul meu datorita ingredientelor folosite,asa ca a sosit momentul sa o incerc si eu si sa ma bucur de aromele minunate pe care le are.Este o mancare picanta,condimentata,exact asa cum imi place mie.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 2 stiuleti de porumb
  • 400 ml lapte de cocos
  • chilly
  • 6 buc coaste de porc
  • sos soia,
  • otet de mere
  • curry
  • 2 ardei iuti
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita coriandru
  • ulei de rapita
  • 7 cuisoare

Mod de preparare

Coastele trebuie sa stea la marinat cel putin 2 ore in otet de mere (sau otet de cidru de mere),sos soia,usturoiul tocat marunt,ardeii iuti tocati,curry.

Porumbul l-am pus la fiert in lapte de cocos,chilly si putina sare,eu am rupt fiecare stiulete in 2 pentru a incapea mai bine in oala.Se fierbe pana cand stiuletele absoarbe in intregime tot laptele de cocos.

Coastele dupa ce au stat macar 2 ore la marinat se pun in cuptor.Le-am pus intr-o tava de yena.Boabele de piper,cuisoarele,coriandrul boabe,chimenul le-am pus la foc intr-o tigaie bine incinsa si le-am lasat cam 1 minut amestecand mereu,apoi le-am pus intr-un blender,am pus peste ele si marinata in care au stat coastele,ulei de masline si am amestecat totul la blender pana am obtinut un sos.Acesta l-am turnat in tava de yena peste coaste si le-am dat apoi la cuptor la foc mic pentru 2 ore.

La sfarsit am servit coastele cu porumbul fiert in lapte de cocos…o nebunie de mancare 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc caraibiene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Savurează o pizza delicioasă cu ciuperci proaspete și gorgonzola cremoasă. O combinație perfectă de arome bogate și... citeste mai mult

Pizza cu ciuperci și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cotlet de porc evantai

Postat de Sidy

Cotlet de porc evantai

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile. Feliem apoi cotletul dar nu pina jos ci cu 1 cm mai putin. Intre feliile...

Citeste continuarea

Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi

Postat de katty

Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi

Taiem carnea in bucati potrivite. In uleiul incins punem carnea. Cand s-a albit bine pe toate partile, adaugam ceapa tocata fin. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic. Amestecam ocazional....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2013, 16:54
la 22.09.2013, 16:57
suuuper!
la 22.09.2013, 16:58
la 22.09.2013, 17:18
la 22.09.2013, 17:23
super

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking