Coaste de porc dulci-picante cu garnitura de cartofi noi

Postat de simona72 in Porc
15 Mai 2014 | 26132 vizualizari
Coaste de porc dulci-picante cu garnitura de cartofi noi

Daca am inceput seria retetelor cu dedicatie, va dati seama ca pe aceasta nu o pot dedica decat leoaicei noastre vesele, Clementina...atunci cand le-am pregatit, la ea m-a dus gandul...sunt bestiale!!

Ingrediente

  • aproximativ 1 kg coaste de porc cu os
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura plina de miere
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita dulceata de ardei iute

Garnitura:

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura pasta de patrunjel(patrunjel tocat marunt si pus la borcan cu sare si ulei de masline)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Coastele se taie in bucati, se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper. Separat, se amesteca mierea, sosul de soia si dulceata de ardei iute. Cu acest amestec se ung coastele, se maseaza sa fie patrunse peste tot si se pun in tava cu hartie de copt. 

Pentru garnitura: cartofii (ii alegem pe cei mai mici) se spala sub jet de apa si se freaca cu un burete de bucatarie cu suprafata abraziva. Se taie in jumatati, se condimenteaza cu sare si piper. Separat, se amesteca uleiul de masline, untul topit, pasta de patrunjel, se toarna peste cartofi si se amesteca cu mainile. Cartofii se pun in tava langa coaste si se da tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 50-60 minute. Dupa jumatate din expirarea timpului, se scoate tava si se intorc coastele si cartofii. Noi le-am servit alaturi de 1 lingurita de dulceata de ardei iute.

Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc dulci-picante cu garnitura de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Snitele pufoase cu usturoi

Postat de mihaelar63

Snitele pufoase cu usturoi

 Pulpa de porc se taie felii si se bate cu batatorul de snitele .   Bucatile de carne se presara pe ambele parti cu usturoi granulat .   In acelasi timp le...

Citeste continuarea

Sarmalute traditionale moldovenesti

Postat de momo121

Sarmalute traditionale moldovenesti

Pentru inceput punem carnea tocata intr-un lighean. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem cat mai marunt, apoi o punem peste carne.  Orezul il spalam in apa rece de 2-3 ori si il punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2014, 12:41
O bunatate, vin la masa
la 15.05.2014, 12:41
Imi faci pofta!
la 15.05.2014, 12:47
Imi lasa gura apa! ; ))
la 15.05.2014, 12:48
Vai, asta da mancare!
la 15.05.2014, 12:53
Wow, vreau si eu macar 2 coaste...

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking