Ingrediente
- 1,4 kg coaste de porc
- 4 cepe potrivite
- 1 capatana usturoiu
- 250 ml suc de rosii
- ½ lingurita cimbru
- ½ lingurita ghimbir
- ½ lingurita ardei iute macinat
- 1 lingurita boia dulce
- 2 lingurite sare
- 200 ml vin rosu
- 1 lingurita dulceata de ardei iute
Mod de preparare
Coastele le-am fiert putin, cat si-au lasat spuma.
Intr-un castron am amestecat sucul de rosii, cimbru, boia, ghimbir, ardei iute pisat si sarea.
Intr-o tigaie am pus la calit ceapa taiata julien si usturoiul taiat rondele. Am adaugat costele si am lasat cateva minute. Sucul de rosii l-am adaugat peste coaste. Am completat cu putina apa si am lasat sa fiarba la foc mediu pentru cca 1 ora. Spre final am adaugat 1 lingurita de dulceata de ardei iute.
Am servit alaturi de mamaliguta calda si castraveti bulgaresti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc la cuptor in sos de vin, ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|