Coltunasi cu branza

Postat de divainbucatarie in Paste
11 Dec 2010 | 11557 vizualizari
Coltunasi cu branza

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 400 g faina
  • 3 cartofi mari fierti
  • sare

Pentru umplutura:

  • 200 g branza de vaci
  • 100 g branza sarata
  • 2 galbenusuri

Pentru servit:

  • unt
  • smantana
  • optional ceapa calita

Mod de preparare

Cartofii fierti ii dam prim razatoarea mare. Facem un aluat din faina, cartofi si sare. Framantam bine si ajustam cantitatea de faina pana ce se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se lipeasca nici de mana, nici de planseta. Intindem aluatul cu sucitorul si taiem patratele cu latura de 5-7 cm.Umplem patratelele cu amestecul de branza si oua. Impaturim coltunasii si le lipim marginile cu furculita. In timp ce impachetam coltunasii punem la fiert o cratita cu apa, o lingura de ulei si putina sare. Fierbem coltunasii cam 10-15 minute. Vom sti daca sunt gata in momentul in care se ridica la suprafata.Se scot apoi cu spumiera, se limpezesc sub un jet de apa calda, se oparesc cu unt si se servesc calzi cu smantana deasupra. Optional puteti pune ceapa tocata marunt si calita – ii da un gust mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv chiroste cu branza

Postat de rocsi_1612

Aperitiv chiroste cu branza

Aluatul: Intr-un bol bateti ouale spuma cu sarea. Adaugati faina treptat, amestecati cu lingura, iar cand se intareste, framantati cu mana. Puneti 3-4 inguri de apa, ca sa se lege mai bine...

Citeste continuarea

Coltunasi cu branza sarata, reteta gustoasa din copilarie

Postat de RODIMUR

Coltunasi cu branza sarata, reteta gustoasa din copilarie

Cum se prepara Coltunasi cu branza sarata, reteta gustoasa din copilarie Făina cernută și aerată, amestecată cu sarea și grisul se frământă cu un ou și cu apă la temperatura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2010, 11:46
Primaaaaaaa,.superbi!
la 11.12.2010, 11:54
la 11.12.2010, 12:11
Tare imi plac
la 11.12.2010, 12:27
Multumesc!!! Sunteti f dragute!
la 11.12.2010, 12:59
sunt foarte buni ..nu am făcut niciodată....îmi era lene să fac......cumpăram gata făcuţi
dar cei fcuţi acasă sunt mult mai buni

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking