Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..."

Postat de puideom150 in Aperitive / Garnituri
23 Feb 2011 | 26237 vizualizari
Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..."

Pentru ca este ora tarzie si nu mai am rabdare sa stau prea mult in fata calculatorului, o sa dau "copy-paste", partial, la o reteta pe care am comis-o si postat-o cu ceva mai mult de un an in urma pe un alt site pe care imi mai petrec timpul... :-) Acolo povesteam cum am vazut intr-un super market "strudel cu mozzarela si rosii" iar eu, ca un fraier ce am fost nu mi-am cumparat, motiv pentru care mi-a ramas gandul la el si ma facut sa ma ambitionez si sa incerc si eu varianta mea...romanizata de "Strudel cu branza si rosii" :-)

Ingrediente

  • 800 de grame de aluat pentru foietaj (sau doua pachete de 400 de grame)
  • branza moale, cu foarte putina sare (se gaseste in pungi etanse, care contin si zer)
  • 3-4 rosii
  • cateva felii subtiri de sunca
  • cascaval ras, cat va lasa inima
  • Piper si busuioc uscat

Mod de preparare

O sa va prezint acum, textul despre care v-am pomenit...

"Am luat 800 de grame de aluat pentru foietaj. In loc de mozzarela am folosit o branza foarte moale, foarte putin sarata si pastrata in zer, au mai fost necesare 3-4 rosii, ceva cascaval ras, cateva felii foarte subtiri de sunca, piper si un condiment care are la baza, busuioc si rosii uscate... Asta pentru ca nu am gasit busuioc simplu, asa cum mi-as fi dorit. Astea sunt ingredientele...

Acu sa va arat cum am facut: Am luat o foaie de aluat, si pe centrul acesteia am pus un rand de branza, pe care am presarat piper si am asezat apoi rondele de rosii. (foto 1)

Rosiile, la randul lor, au fost presarate cu busuioc.
Peste acestea am asezat feliute de sunca, (foto 2)iar apoi am crestat aluatul, pe ambele parti, asa cum se vede in poza... (foto 3)
Am presarat cascaval ras... (foto 4)

Si apoi, am strans capetele aluatului si m-am apucat de infasat...(foto 5)

Cam asa arata cand am terminat... (foto 6)

Am mai facut un "cocon" ca acesta si i-am bagat la cuptor... I-am lasat zece minute in partea de sus a cuptorului, ca sa creasca putin aluatul, apoi inca 16-18 minute pe randul din mijloc. Ah...era sa uit... Dupa primele 10 minute, am uns cu ou cele doua placinte... si apoi le-am bagat la copt in continuare.

Dupa jumatate de ora arata cam asa... (foto 7 si 8)

L-am lasat in tava ca sa se racoreasca nitel, si acu` ma duc sa tai o felie, ca sa vaz ce a iesit... (foto 9)
Daca vi se pare interesant puteti sa spuneti si dumneavoastra..."Da` ce...eu nu pot?!?" si sa-l incercati... Eu cred ca merita... "

Asta a fost povestea din ianuarie 2010, dar cred ca nici in februarie 2011 nu este de lepadat...  

Acum o sa mai adaug vreo doua, trei poze (de fapt cred ca sunt mai multe... :-)) pentru eventualii pofticiosi si o sa va urez noapte buna dupa care o sa ma retrag pentru ca noaptea trecuta m-am culcat pe la ora doua dinspre ziua, azi am fost la trebusoara de serviciu... si sunt putin obosit... Ce vreti...sunt doar un puideom...:-)

Daca ti-a placut reteta noastra "Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..."" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (74)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Jumari de porc

Postat de rocsi_1612

Jumari de porc

Luati bucata de slanina si indepartati usor soricul. Daca va place cu tot cu soric, atunci o lasati asa. Taiati cuburi potrivite si cat de cat egale, ca sa se pregateasca in acelasi timp. Intr-un...

Citeste continuarea

Aperitiv chiftelute cu ton

Postat de gaby_d

Aperitiv chiftelute cu ton

Mod de preparare Chiftelute cu ton Da prin masina de tocat, pe rand, ceapa curatata, cartoful spalat si curatat, sunca si patrunjelul. Pune-le pe toate intr-un bol. Scurge bine tonul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2011, 23:53
Hai ma fa un efort si trece si lista de ingrediente.
la 24.02.2011, 00:05
Pai apare de fapt la inceputul textului...
la 24.02.2011, 00:06
Pai...de fapt...trebuie sa apara in lista de ingrediente.
la 24.02.2011, 00:26
Am trecut si ingredientele...
la 24.02.2011, 00:48
foarte gustoasa trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (74)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking