Ingrediente
- 200 ml apa
- 150 gr margarina topita
- 150 gr zahar
- putina sare
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura coja rasa de lamaie
- 500 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- Pt umplut:
- gem de prune(sau de care doriti)
- Pt deasupra:
- 1 lingura ulei
- 100g zahar tos
Mod de preparare
Pentru aluat, adaugam ingredientele de mai sus, in masina, exact in ordinea enumerata si o setam pt framantat.
Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, il impartim in patru, luam cate o bucata, intindem o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul il taiem in 2, 4, apoi in 8 parti. Pe fiecare bucata punem putin gem si rulam. Cu o pensula, le ungem cu putin ulei, presaram deasupra lor zahar tos si le aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru aproximativ 40-45 de minute la foc mediu.
Se pot consuma atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|